Hlavní obsah

Ohrožoval lidi sekerou a nožem po celé Praze, svědci zachytili podezřelého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Až dvouleté vězení hrozí muži, kterého policie podezírá z bezdůvodného napadání lidí na různých místech v Praze, kde měl náhodně kolemjdoucím dokonce hrozit sekerou či nožem. Na agresora upozornili uživatelé sociálních sítí, kteří rovněž šířili jeho fotku s varováním. Policie muže vyšetřuje kvůli podezření z výtržnictví.

Foto: Facebook

Muž podezřelý z útoků v Praze

Článek

K incidentům zmiňovaným na sítích mělo v polovině února a v předešlých dnech dojít na náměstí Jiřího z Poděbrad či v ulici Jagellonská. V komentářích uživatelů sítí ale rovněž zaznělo, že muže spatřili nedávno například na holešovickém Strossmayerově náměstí.

Dokonce se mělo jednat o „známou firmu“, kdy svědci psali o incidentu s ním z loňska u Edenu ve Vršovicích.

„Je to silný agresor a musela jsem před ním tenkrát úplně vyklepaná utéct,“ popsala na internetu jedna z uživatelek sociální sítě.

Muž v Hradci nejdřív druhého napadl násadou, pak do něj najel autem. Čelí obvinění z pokusu o vraždu

Krimi

Novinky rovněž hovořily s další svědkyní, které ve čtvrtek podezřelý doprovázející psa napadl nezletilou dceru na Žižkově.

„Stalo se to na ulici za bílého dne. Nejdřív do ní silně vrazil, až málem upadla, načež šíleně sprostě nadával. Řval na dceru, že je ukrajinská děvka,“ popsala žena, která byla na místě ještě s dalším mužem, s tím, že nikdo z trojice nemá s Ukrajinou nic společného.

Snažili se agresora zahnat, ten ale začal v jejich blízkosti mávat sekyrkou a vzápětí šel i se svým psem dál.

„Ještě na nás řval, že ať si klidně voláme policii, že prý sám je od nich,“ dodala žena. Útok se sice odehrál bez zranění, dívka byla ale podle její matky silně v šoku a přes hodinu uklidňovali její pláč.

Policie ví, o koho jde, ale nezadrželi ho

Prověřování muže v pátek potvrdil mluvčí policie Richard Hrdina, podle kterého kriminalisté již vědí, o koho se jednalo. Muž měl mít v ruce sekeru či nůž, události se podle mluvčího naštěstí obešly bez zranění.

„Policisté z místního oddělení Žižkov případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což muži v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ sdělil Novinkám Hrdina.

Podezřelého policie vyzvala, aby přišel na služebnu k tzv. podání vysvětlení. Podle mluvčího s ním ale policie rovněž již hovořila, a dokonce mu zbraně zabavila. Jaké měli policisté důvody k tomu, že muže nezadrželi, ale pozvali ho k vysvětlení, policie neuvedla.

Podezřelý z napadení dvou lidí v Praze se přiznal k vraždě u Kyjského rybníka. Je v péči psychiatrů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám