Hlavní obsah

Objednali si zboží, aby si prohlédli terén. V noci pak ukradli elektroniku za stovky tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dvě obří krádeže, při kterých zloději způsobili škodu v celkové hodnotě přes 800 tisíc korun, objasnili ostravští policisté. Ze zločinů obvinili dvojici cizinců ročníků 1997 a 1988.

Vloupání v Ostravě zachytila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

K oběma krádežím muži přijeli vozidlem zapůjčeným v autopůjčovně v sousední zemi, kterou policie nespecifikovala. Jejich plán byl vždy podobný. Nejprve si nějaké zboží objednali přes internet a zašli si ho vyzvednout, aby si prohlédli prodejnu. Poté se vrátili, aby ji vykradli.

Na ostravském dopravním terminálu hořel autobus, naštěstí byl prázdný

Krimi

V prvním případě vyrazili do obchodu v Ostravě-Hrabůvce, vloupali se přes vstupní dveře a následně z regálů odcizili vše, co jim přišlo pod ruku. „Stačila jim minuta k tomu, aby měli plné tašky mobilních telefonů, hodinek, tabletů či sluchátek,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková s tím, že v prvním případě byla škoda vyčíslena na téměř čtvrt milionu korun.

Za týrání partnerky i její dcery potvrdil soud recidivistovi z Ostravy 11,5 roku

Krimi

Zhruba po třech týdnech se v jiném obchodě opakoval totožný postup, tentokrát ale se škodou přes 600 tisíc. „V Ostravě-Mariánských Horách se přes výlohu obchodu měli dostat do prodejny a opět během několika vteřin odcizit zboží za více jak 620 000 korun,“ dodala mluvčí, že tentokrát šlo o 40 kusů mobilních telefonů různých značek.

Ukradené zboží zloději podle policie prodali v zahraničí, policie se nyní snaží zajistit alespoň část věcí.

Policisté upřesnili, že muži byli vypátráni v sousedním státě, opět jej však nespecifikovali. K zadržení přispěly záznamy z kamer.

„Komisař proti mužům zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu krádež a poškození cizí věci. V současné době jsou oba muži stíháni vazebně. Není vyloučeno, že stejným způsobem se mohli muži dopouštět obdobné trestné činnosti napříč celou republikou,“ dodala Michalíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám