Hlavní obsah

Na ostravském dopravním terminálu hořel autobus, naštěstí byl prázdný

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek odpoledne u požáru autobusu na dopravním terminálu v Ostravě-Hranečníku. Šlo o naftový Irisbus, kterému hořel motor. Naštěstí byl v té době prázdný a stál na okraji terminálu, mimo autobusové zastávky.

Foto: HZS MSK, Právo

Autobus byl v době požáru prázdný.

Článek

„Při hašení se nadýchal kouře řidič autobusu, který pomáhal kolegovi s hašením. Díky rychlému zásahu hasičů se oheň nerozšířil na další části vozidla, uchránili tak před poškozením celou část pro cestující,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Dodal, že předběžná škoda na autobusu byla vyčíslena na 250 tisíc korun. Podle hasičů může za požár technická závada na motoru Irisbusu, která se bude upřesňovat.

Foto: HZS MSK, Právo

Naftovému autobusu začal hořet motor.

„Hasiči požár uhasili během několika minut. Jednoho řidiče, který se nadýchal kouře odvezla sanitka do nemocnice. Hasiči také likvidovali pomocí nasákavého sorbentu únik nafty na asfalt odstavné části,“ dodal Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám