Hlavní obsah

Nezodpovědný otec se zatykačem na krku ležel s šesti promile u silnice na Rychnovsku

– Rychnov nad Kněžnou

Přes šest promile alkoholu v krvi zjistili lékaři u 40letého muže, kterého záchranka odvezla do nemocnice poté, kdy byl ve středu v sedm ráno nalezen u silnice v příkopu u Rychnova nad Kněžnou. Policejní databáze pak ukázala, že soud loni vydal na muže zatykač. Naměřená hodnota by byla za běžných okolností u člověka bez návyku na alkohol smrtelná.

Foto: Lucie Kándlová, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Policisté vyrazili na silnici v Bílém Újezdu na Rychnovsku, kde měl podle oznámení ležet silně podnapilý muž v příkopu ve směru na Masty.

„Na místě již zasahovala zdravotnická záchranná služba, která muže převezla na vyšetření do nemocnice. Muži bylo naměřeno 6,62 promile alkoholu v krvi,“ informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Eliška Majerová.

Policisté v databázi záhy zjistili, že se jedná o 40letého muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Důvodem byl příkaz k zatčení z poloviny loňského února, který vydal Obvodní soud pro Prahu 9 kvůli paragrafu trestního zákoníku o zanedbání povinné výživy.

„Po vystřízlivění muže policisté zajistili a převezli do cely předběžného zadržení v Praze,“ dodala Majerová.

Množství alkoholu, které měl muž v organismu, bylo extrémní. Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem už stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile, od čtyř promile jde o riziko smrtelné otravy.

Pět promile. Hlídka v Karlových Varech se při kontrole řidiče nestačila divit

Krimi

Podobnou hodnotu naměřili policisté například loni u řidiče na Vyškovsku.

Ten ale byl stále pod úrovní rekordního houbaře ze září 2018, kterému lékaři krnovské nemocnice, kde byl akutně se zlomeninou nohy, v krvi naměřili neuvěřitelných 8,83 promile.

S podobným „rekordem“ nechvalně proslul v roce 2005 šofér fekálního vozu Milan Čurda z Tuhaně na Semilsku, který po nehodě nadýchal bezmála osm promile.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám