Hlavní obsah

Opilec s pěti promile ujel kamarádovi s autem, pak se poprali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Incident dvou kamarádů řešili o víkendu policisté v Kladně. Jejich spor začal, když 42letý muž s více než pěti promile alkoholu v krvi odjel svému příteli s jeho autem. Ten ho pronásledoval a následně napadl. Oba jsou podezřelí z několika trestných činů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala v sobotu odpoledne v ulici V. Lanny. Chvíli předtím se dva kamarádi potkali o několik ulic vedle a odjeli spolu v autě. Osmatřicetiletý řidič v jednu chvíli vystoupil, čehož využil jeho 42letý kamarád, který usedl za volant a ujel. Majitel vozu za ním utíkal a o několik minut později jej našel a napadl.

Policii přivolali svědci, kteří rvačku viděli. Bitka přitom pokračovala i po příjezdu hlídky. „Mladší z pachatelů stále naznačoval, že chce protivníka napadnout a pokračovat ve svém původním fyzickém útoku. Výtržník nereagoval na výzvy policie a udeřil do obličeje druhého muže,“ uvedla v úterý mluvčí policie Jana Šteinerová.

Napadl policisty

Policisté ho zadrželi a přistoupili k výslechu původně poškozeného muže, který ale vykřikoval a byl vulgární. Když jej chtěli prohlédnout, zda nemá zbraň, začal se s policisty prát. Posléze byl zpacifikován.

Dechová zkouška byla pozitivní jen u staršího muže. „U dvaačtyřicetiletého muže byla naměřená hodnota byla ve výši 5,42 promile alkoholu v dechu,“ konstatovala Šteinerová.

Osmatřicetiletý muž je nyní podezřelý z trestného činu výtržnictví. Dvaačtyřicetiletý muž je podezřelý z trestných činů výtržnictví, neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem už stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile alkoholu, od čtyř promile jde o riziko smrtelné otravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám