Hlavní obsah

Násilník porušil vykázaní z bytu a řídil zdrogovaný ve Vsetíně. Soud žádný, zatím jen přestupky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Opakovaně překračuje hranu zákona na Vsetínsku mladý násilník, kterého policie nejdřív vykázala z bytu, kde napadal rodiče, načež v dalších dnech řídil auto ovlivněný drogami. Navíc rodiče i přes zákaz dál obtěžoval. Za mříže ho, alespoň prozatím, jen tak nic nedostane, jeho činy byly v rovině přestupků.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oplétačky 26letého cizince, jehož národnost policie nesdělila, se zákonem a policií trvají již několik měsíců, během kterých se měl doma chovat agresivně. Situace vyvrcholila na konci července, když jeho vystrašení rodiče přivolali hlídku, protože jim nadával a hrozil zbitím.

„Policisté situaci na místě uklidnili a muže, který byl pod vlivem drog, zajistili,“ informoval tento týden o případu mluvčí policie Petr Jaroš s tím, že vzhledem k opakované a trvající agresivitě podezřelého v domácnosti nazrál čas pro použití institutu vykázání ze společného obydlí na deset dní.

K polepšení se ale mladík podle všeho neměl, čehož důkazem byla jeho kontrola již následujícího dne dvě hodiny po půlnoci ve Vsetíně, když řídil osobní auto.

Vrhá se na něj jako divoká kočka. Policie vykázala z bytu ženu za trýznění partnera

Krimi

„Provedená dechová zkouška byla negativní, ovšem zkouška na přítomnost jiných návykových látek byla vyhodnocena s pozitivním výsledkem,“ zmínil mluvčí.

A se svým chováním si hlavu dál příliš nelámal, když se ještě týž den odpoledne a v následujících dnech i přes nařízené vykázání z bytu snažil s rodiči navázat kontakt, zvonil na ně a telefonoval jim.

„Policisté toto jeho jednání následně oznámili příslušnému správnímu orgánu. Prozatím poslední setkání s policejní hlídkou v pondělí dopoledne. Tentokráte to bylo opět při silniční kontrole na parkovišti před jedním ze vsetínských hypermarketů. A výsledek? Pozitivní orientační zkouška na drogy,“ dodal Jaroš.

Rodičům muž z Mostu upíral jídlo, bil je, rdousil a nenechal spát. Vykázání nepomohlo

Krimi

Otázkou zůstává, kam až by měla situace dojít, aby případ agresivního mladíka, který opakovaně porušuje zákon, mohl řešit soud s pravomocemi uložení trestu.

Vzhledem k okolnostem případu může být ve hře podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky, mladík ale podle všeho svou jízdou dosud ostatní řidiče nijak neohrozil, zkrátka „pouze“ řídil poté, co konzumoval drogy. Stejně tak se musí naplnit podmínky pro trestný čin i u vykázání.

Čeká se na výsledky rozboru krve

Mluvčí policie Simona Kyšnerová na dotaz Novinek k případu uvedla, že u silničních kontrol muže, při kterých byl orientační test na drogy pozitivní, se ještě čeká na rozbor moči a krve, což zabere několik týdnů.

„V případě, že budou výsledky pozitivní, zahájíme trestní řízení. U vykázání je intenzita jeho konání v rovině přestupku (nenaplňuje znaky trestného činu), a proto policie musí skutek oznámit příslušnému správnímu orgánu,“ dodala mluvčí.

Novomanžel den před Vánoci zkopal ve Zlíně ženu a zbil ji násadou. Vykázali ho z bytu

Krimi

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám