Hlavní obsah

Vykázání agresivního syna bylo k ničemu, na rodiče se vrátil s mačetou

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli násilí a výhrůžkám smrtí vůči rodičům obvinili kriminalisté na Vsetínsku 28letého muže, který podle vyšetřovatelů zaútočil na svou matku i otce mačetou. Měl navíc několikrát porušit vykázání z domu, které u něj nařídily úřady kvůli útokům z minulosti. Tentokrát ho soud poslal do vazby.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

Policisté násilnického syna vykázali z domu v červnu na deset dní. „Důvodem bylo stupňující se násilí vůči rodičům, které opakovaně v podnapilém stavu nebo pod vlivem drog napadal, vyhrožoval jim smrtí a vulgárně je urážel,“ popsala v pátek případ mluvčí policie Lenka Javorková.

Soud pak vydal ještě předběžné opatření, kterým mladíkovi zakázal vstup do domu na dalšího půl roku. Syn ale rozhodnutí podle policie několikrát porušil, buď sám přišel v podnapilém stavu, nebo rodičům psal SMS zprávy, což se v době vykázání rovněž nesmí.

Každé sedmé vykázání kvůli domácímu násilí je opakované

Domácí

Naposledy pokoušel meze zákona začátkem tohoto týdne, kdy přišel opět opilý za rodiči, přičemž si na ně vzal navíc mačetu a chtěl si tzv. vyřídit účty.

„Přivolaní policisté muže zpacifikovali a eskortovali ho do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. V dechu měl téměř jedno a půl promile alkoholu a měl pozitivní test na marihuanu,“ upřesnila mluvčí.

Syn na rodiče plival a nepouštěl je na záchod, policisté ho vykázali z domu

Krimi

Kriminalisté muže obvinili z nebezpečného vyhrožování a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tři roky vězení. Soud muže poslal do vazby v Ostravě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám