Hlavní obsah

Počítačový maniak zaútočil na Hodonínsku na vlastní matku

– Hodonín
Právo, miv

Jeho život se smrskl jen na virtuální realitu u klávesnice a monitoru počítače. Jakékoli vyrušení, či dokonce zákaz vyvolával agresi. Závislého mladého muže museli policisté vykázat z domu na Hodonínsku poté, co zaútočil na svou matku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu chorobné závislosti na počítačových hrách muže z Hodonínska informoval mluvčí policie Petr Zámečník. „Od svého dětství trávil veškerý volný čas u počítače a v podstatě pro něj neexistoval jiný svět. Již jako nezletilý se podrobil léčbě závislosti, která však nepřinesla požadovaný účinek a počítačovým hrám se věnuje doposud,” sdělil mluvčí. Věk muže policie neupřesnila.

„To přinášelo během jeho dospívání mnoho neshod s matkou, která si nepřála, aby se syn věnoval jen této zálibě. Vždy se jí dostalo odmítnutí a s přibývajícími roky se u syna začala projevovat agrese, pokud mu hraní zakazovala,“ popsal Zámečník.

Policie viní muže ze Šumperska, že útočil sekerou na vlastní matku

Krimi

Omezení životních priorit pouze na virtuální svět s dalšími lety gradovalo. Pokud matka chtěla, aby omezil čas u počítače, reagoval vulgárními urážkami. Postupně přešel k fyzickým útokům a hrozbám zabitím. Policisté do domu opakovaně vyjížděli řešit neshody.

Nejinak tomu bylo i předchozí víkend. „Kritika a požadavek matky, které vadí, že se syn odmítá jakkoli podílet na fungování domácnosti, nechce pomáhat nebo finančně zajišťovat, nevedla k rozumné domluvě. Místo toho se matka dočkala útoku, kdy ji chtěl syn pěstí uhodit do obličeje. Ze strachu utekla na WC, kde se zamkla a přivolala policisty,” řekl Zámečník.

Muž v Mariánských Lázních podle policie brutálně napadl matku

Krimi

„Syn mezitím na ni řval a vyhrožoval jí usmrcením, až to v ní vzhledem k jeho tělesné převaze vzbudilo obavu o život,“ popsal mluvčí situaci, která panovala při příjezdu policejní hlídky mluvčí.

Vášnivý hráč po zdokumentování případu čelí podezření ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování. Současně policisté rozhodli o jeho vykázání ze společného obydlí na dobu deseti dnů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám