Hlavní obsah

Narkoman měl spolubydlícímu v Plzni rozmlátit hlavu a pak ho ubodat. Totální nesmysl, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to totální nesmysl. Ani náznak toho, co je v obžalobě, není pravda. Tak se v pondělí u Krajského soudu v Plzni hájil Martin Krutý (43), kterého státní zástupce viní z brutální vraždy svého spolubydlícího z ubytovny.

Obžalovaný Martin Krutý u Krajského soudu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

K incidentu mělo dojít v září 2022 během jejich společné vycházky v okolí plzeňské fakultní nemocnice. Podle obžaloby měl Krutý nejprve 48letého muže opakovaně udeřit tupým předmětem do hlavy a nejméně čtyřikrát jej bodnout nožem.

Tělo tehdy objevil v křoví náhodný kolemjdoucí. Krutého obvinili policisté až po roce.

„Byl to kamarád, neměl jsem žádný důvod mu ublížit. Je to výmysl policie,“ prohlásil Krutý, který je pravidelným uživatelem pervitinu.

Na smluvené místo nepřišel

Podle jeho verze se šli oba v inkriminovaný den projít ven.

„Během cesty mi dal peníze, abych mu šel do krámu koupit dvě flašky vodky. Domluvili jsme se, že se za hodinu sejdeme v lesíku. Když jsem tam přišel, nebyl tam. Volal jsem ho, ale neozýval se,“ vypovídal obžalovaný muž.

Foto: Novinky

Obžalovaný Martin Krutý u Krajského soudu v Plzni

Když se pak vrátil na ubytovnu, tak tam kamaráda také nenašel. „Už pak nepřišel. Tak jsem po několika dnech z ubytovny odešel,“ dodal Krutý. Že kamarád nežije, se dozvěděl až později z televize. „Říkali, že měl umřít,“ dodal Krutý.

Soud bude pokračovat výslechy svědků.

Bezdomovci měl uříznout hlavu narkoman. Není nebezpečný, řekl o něm před časem znalec

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám