Hlavní obsah

Napadení na plzeňské ubytovně. Cizinka čelí obvinění z pokusu o vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Z pokusu o vraždu obvinili kriminalisté 46letou ženu, která podle nich na plzeňské ubytovně pobodala 38letého muže. Útočnice skončila ve vazbě stejně jako druhý 33letý agresor, jenž muže napadl pěstmi.

Foto: PČR

Soud poslal do vazby dva cizince kvůli fyzickému napadení v Plzni.

Článek

K útoku došlo v pátek večer, policie o něm informovala až nyní. „Přijali jsme oznámení o fyzickém napadení na ubytovně v Kollárově ulici,“ sdělila mluvčí Dagmar Brožová.

Na místo okamžitě vyjelo několik policejních hlídek. „Při rozepři a pod vlivem alkoholu měl třiatřicetiletý cizinec pěstmi napadnout osmatřicetiletého cizince. Poté šestačtyřicetiletá cizinka měla poškozeného udeřit do hlavy se slovy, že ho zabije,“ popsala událost Brožová.

Doplnila, že podle zjištění vzala žena do ruky kuchyňský nůž a muže několikrát bodla. Zraněný skončil v nemocnici, jeho stav byl život ohrožující. „Bezprostředně po činu jsme zadrželi dvě osoby,“ upřesnila Brožová.

Národnost aktérů potyčky policie nespecifikovala, na dotaz Novinek však uvedla, že při konfliktu nehrála roli - všichni pocházeli ze stejné země.

Kriminalisté následně zahájili trestní stíhání 46leté ženy, kterou obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. „Druhého útočníka obvinili z přečinu ublížení na zdraví,“ uvedla Brožová s tím, že policisté podali návrh na vzetí obou cizinců do vazby. Soudce v pondělí odpoledne žádosti vyhověl.

Vystřílím celou vesnici, vyhrožoval po masakru na fakultě bratr policejního šéfa z Plzně. Soud mu dal pokutu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám