Hlavní obsah

Nákup léků k výrobě drog měla financovat pracovnice ministerské organizace

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Měla financovat nákup léků pro zločineckou organizaci, která z nich vyráběla pervitin a distribuovala ho na Plzeňsku, tvrdí obžaloba o 34leté pracovnici servisní organizace ministerstva vnitra. Případ Lenky Kratochvílové začal v pondělí projednávat Okresní soud Plzeň-jih, obžalobě čelí další čtyři muži.

Soud v Plzni řeší obžalobu kvůli výrobě drogVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Financovala nákup léků na výrobu pervitinu a zajišťovala dopravu spoluobžalovaného Jiřího Levého za těmito nákupy, do výrobny drog a při jejich prodeji,“ uvedla státní zástupkyně Renata Havelková s tím, že Levý měl v hierarchií skupiny vůdčí postavení a všichni se řídili jeho pokyny.

Detektivové zadrželi podezřelé loni v červnu. Kratochvílová měla tehdy u sebe několik gramů pervitinu. „Jsem jeho příležitostný uživatel. Beru ho na povzbuzení, protože pak udělám spousty práce,“ prohlásila obžalovaná žena, která zastává post referentky majetkové sekce Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra.

Drogový dealer vyhrál nad ministerstvem vnitra, které mu zrušilo trvalý pobyt

Krimi

Rozhodně popřela, že by měla být součástí nějaké organizované party zločinců. „Nic jsem nevyráběla ani neprodávala. Pouze jsem Jirkovi půjčovala peníze a vozila ho autem, protože nemá řidičák,“ citoval předseda senátu z výpovědi Kratochvílové na policii, protože před soudem odmítla mluvit.

Lituji celé věci a chci za tím udělat tlustou čáru.
obžalovaná Lenka Kratochvílová

Tvrdila, že zpočátku se neptala, na co Levý peníze potřebuje. „Později jsem zjistila, co za ně nakupuje a proč. Brala jsem to jen jako pomoc příteli. Věděla jsem, že je to špatně, ale bylo mi ho líto. Měla jsem ho ráda a věřila, že se změní a najde si práci. Prostě jsem se s ním nedokázala rozejít,“ stojí dále v její výpovědi z přípravného řízení.

Věděla prý, že pervitin Levý vyráběl hlavně pro sebe. „Zbytek jsem ani vědět nechtěla. Lituji celé věci a chci za tím udělat tlustou čáru,“ dodala Kratochvílová.

Těhotná žena povzbuzená pervitinem házela v Praze z balkonu dlažbu

Krimi

Její aktivní roli se snažil zpochybnit před soudem i sám Levý. „Lenka je v tom nevinně, vůbec za nic nemůže. Hodila mě autem jen z místa A do místa B a půjčovala peníze v domnění, že kupuju pouze barvy,“ prohlásil před soudem Levý.

Snažil se také vysvětlit, proč měla Kratochvílová při zatčení u sebe drogy. „Ten pervitin byl můj, dal jsem si ho k ní, abych ho neztratil, když jsem měl jít venčit psa. Nevěděla o tom,“ řekl k tomu obžalovaný muž.

Zpěvák Dan Horyna: Být závislý je náročné, bolí to a člověk je osamělý

Kultura

Rozohnil se i nad tím, že policie Kratochvílové zabavila mobilní telefon a notebook. „Tyto věci nebyly použity pro trestnou činnost. Měla je k práci a patří ministerstvu vnitra. Tohle se mi vůbec nelíbí,“ rozčiloval se Levý.

Hlavní líčení bude pokračovat v dalších dnech výpověďmi svědků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám