Hlavní obsah

Na stavbě metra D spadl pracovník do šachty. Na místě zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na stavbě nové linky pražského metra D zemřel dnes ráno jeden z pracovníků, který na staveništi na křižovatce ulic Na Strži a Budějovická spadl do šachty. Byl na místě mrtev. Policie má podezření na sebevraždu.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Informaci serveru iDnes.cz potvrdily mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová, záchranné služby Jana Poštová a dopravního podniku (DPP) Aneta Řehková. Příčiny úmrtí nyní řeší podle Siřišťové kriminalisté a vyloučena není sebevražda. Stavba metra D z Pankráce na Olbrachtovu ulici začala loni v dubnu a v budoucnu povede až do Písnice.

„Zasahovali jsme u pádu muže do šachty. Bohužel na místě zraněním podlehl. Případ nyní vyšetřují kriminalisté pro možnou sebevraždu,“ řekla Siřišťová.

Na místo vyrazila také pražská záchranná služba, zhruba pětatřicetiletý muž byl ale už mrtvý. „Na místě tak byl pouze koroner a případem se dále zabývají policisté,“ řekla Poštová.

Svoboda: Úspory mohou zpomalit výstavbu metra D či okruhu

PoliTalk

„Dnes ráno jsme byli zhotovitelem informováni o nálezu mrtvé osoby na staveništi metra D. Podle dostupných informací se nejedná o pracovní úraz, ale údajně o sebevraždu. Je nám nesmírně líto, že došlo k lidské tragédii. Případ je v šetření policie,“ uvedl vedoucí odboru komunikace DPP Daniel Šabík.

Tiskový mluvčí firmy Subterra uvedl, že osoba nebyla zaměstnancem firmy, jednalo se o zaměstnance strážní služby.

Stavba metra D začala loni v úseku mezi Pankrácem a Olbrachtovou. Staveniště jsou na rohu ulic Na Strži a Olbrachtovy, na křižovatce Budějovické a Na Strži a potom také na Pankráci u sjezdu z ulice 5. května.

Ražby na prvním úseku metra D budou trvat zhruba do přelomu let 2025 a 2026. Stavbu provádějí společnosti Hochtief, Subterra a Strabag. Na budovaný úsek z Pankráce na Olbrachtovu naváže část z Olbrachtovy na Nové Dvory. Celkové náklady by měly být při započtení inflace předběžně 52,09 miliardy korun. Přesná cena ale vzejde až z výsledku soutěže na stavebníka pro druhý zmíněný úsek. Jako poslední bude vybudován úsek z Nových Dvorů do Depa Písnice.

Dva muži se v Klatovech zřítili ze stromu. Pro jednoho letěl vrtulník

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám