Hlavní obsah

V Brně zasahovala NCOZ. Má jít o ukrajinskou mafii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

V Brně zasahovala Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ), věc nesouvisí s kauzou Stoka. Informaci o policejní akci potvrdil mluvčí centrály Jaroslav Ibehej, bližší informace ale neuvedl.

Foto: Mapy.cz

Policejní služebna na náměstí Svobody v Brně

Článek

„Náš útvar (NCOZ) provádí úkony trestního řízení, nicméně v tuto chvíli více informací poskytovat nebudeme," sdělil Ibehej s tím, že věc nesouvisí s kauzou Stoka. Další podrobnosti ale vzhledem k vyšetřování nesdělil.

Bylo chybou mluvit s El-Talabanim, řekl na závěr Stoky obžalovaný Švachula

Krimi

Podle svědectví redaktorů Radiožurnálu, který na zásah upozornil, kriminalisté odnášeli v úterý večer z policejní služebny na náměstí Svobody krabice do zaparkovaných aut. Ibehej však Novinkám doplnil, že šlo pouze o spolupráci, protože vyšetřovat činnost policie může pouze Generální inspekce bezpečnostních sborů. „Kolegové nám poskytovali součinnost v prověřovaném případu,” konstatoval.

Podle Radiožurnálu se zásah týkal údajně případu organizovaného vydírání ukrajinské mafie na území České republiky.

Foto: Mapy.cz

Radnice městské části Brno-střed

V kauze Stoka jde o korupční případ na radnici městské části Brno-střed, kde policisté z NCOZ v minulosti zasahovali kvůli zakázkám z volebního období 2014 až 2018.

Měl jsem si koupit obraz od nějakýho patlala. Soud v kauze Stoka přehrával odposlechy

Krimi

Z účasti na organizované zločinecké skupině, zjednání výhody při zadávání veřejných zakázek a z úplatkářských trestných činů policie později obvinila devět lidí, a to včetně bývalého místostarosty a radního Jiřího Švachuly (dříve ANO).

Reklama

Související články

Podnikatel ze Stoky dostal pět let za daně

Hned do dvou podvodů s DPH, a ještě navíc do korupční kauzy Stoka, se namočil brněnský podnikatel Pavel Ovčarčin. Zatímco na verdikt ve druhém případu údajného...

Výběr článků

Načítám