Hlavní obsah

Na jihu Moravy bouraly desítky řidičů. Nejvíce v Brně a okolí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiadvacet nehod za dva dny. Pátek a sobota na jihomoravských silnicích přinesly značný nárůst počtu nehod s nutnou pomocí hasičů. Nejvíce jich bylo v Brně a na Brněnsku. Záchranáři se museli postarat o třiadvacet zraněných.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Od pátku jezdí hasiči na jižní Moravě k mnoha nehodám.

Článek

Sedm událostí řešili hasiči v Brně, pět v okrese Brno-venkov, Vyškovsko a Znojemsko přidalo po čtyřech nehodách, dvakrát vyjížděli hasiči na Blanensko a jednou v okrese Břeclav. Bez nutnosti zásahu byli jen na Hodonínsku. Na Znojemsku se v sobotu po nárazu vozidla do stromu nedaleko obce Dyje zranili dva lidé. Hasiči je předali záchranářům a postarali se o poničené auto. Sorbentem zasypali unikající provozní kapaliny.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

V Jihomoravském kraji během dvou dní řešili 23 nehod

„Vyjížděli i k obci Žerůtky, kde se střetla dvě osobní auta. Jednu osobu museli z vozu vyprostit a další tři osoby byly zraněné. Místo jsme zabezpečili proti požáru a následně odklidili trosky po nehodě z komunikace,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Štěpán Komosný.

Vážná nehoda se stala i u Bořitova na Blanensku, kde se střetlo osobní auto s motorkou. Na motocyklu cestovaly dvě osoby, obě museli hasiči a záchranáři ošetřit, následně je vrtulník dopravil do nemocnice.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Při nehodách se zranilo přes dvacet lidí.

„Podle statistiky vedeme průměrně sedm nehod na jeden den. Za pátek jich bylo čtrnáct a se sobotou celkem třiadvacet. Zranilo se třiadvacet osob. Naštěstí se všechny nehody obešly bez úmrtí,“ zrekapituloval oba dny mluvčí s tím, že vyjíždí k vážným nehodám, kde je třeba se postarat o lidi a poškozená vozidla.

V práci u nehod hasiči pokračovali i v neděli méně obvyklým zásahem. Krátce před šestou hodinou vyjížděli do obce Hodonice, kde sjelo auto do řeky. Postarali se o jednoho zraněného a auto dostali na břeh navijákem.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Počet nehod byl oproti průměru dvojnásobný

Volume doprava, plyn k podlaze, pak náraz. Opilý mladík v Nové Pace natočil vlastní nehodu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám