Hlavní obsah

Myslel jsem, že spadlo letadlo, řekl svědek exploze domu na Prostějovsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrozně jsem se lekl, byla to strašná šupa. Tak komentují lidé v Otinovsi na Prostějovsku výbuch domu, kde se nacházela pyrotechnika. Majitelem domu byl hasič, není ale zatím jasné, zda právě on při výbuchu zemřel. Na místě stále pracují kriminalisté.

Policie u místa výbuchuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie místo exploze uzavřela v okruhu asi 500 metrů. „Na místě jsou pyrotechnici. Ohledávají to tam, aby vyloučili ohniska vzniku možného dalšího požáru,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Miluše Zajícová. U oběti byla podle ní nařízena soudní pitva.

„S největší pravděpodobností se bude jednat o majitele objektu,“ konstatovala s tím, že příčinu výbuchu policie šetří.

„Bude to trvat několik týdnů. Jedna z vyšetřovacích verzí je ale neopatrná manipulace s pyrotechnikou,“ konstatovala a dodala, že poškozena byla asi desítka okolních objektů, zejména okna a střechy, škoda ještě vyčíslena nebyla.

Foto: Policie ČR

Následky exploze v obci Otinoves

„O lidi z poškozených objektů je postaráno. Jsou u svých rodin včetně paní, co bydlela v domě, který jako jediný prohořel. Ta je u dcery,“ řekl Novinkám starosta Otinovsi Petr Kolář (nezávislý).

„Nyní ve spolupráci s hasiči jejich nemovitosti zabezpečujeme tak, aby nedošlo k dalším škodám. Později domy prohlédne i statik. Snad žádný, kromě toho, kde hořelo, nebude muset jít k zemi,“ dodal.

Foto: Policie ČR

Hasiči na místě výbuchu

Místní občané byli tragickou událostí šokováni. „Seděl jsem doma a najednou strašná šupa. Hrozně jsem se lekl. Nevěděl jsem, co se děje,“ řekl Novinkám starší muž, který bydlí asi 600 metrů od místa neštěstí.

„Myslel jsem, že spadlo letadlo. Šel jsem se podívat ven a uviděl jsem černý kouř. Za chvilku začali jezdit hasiči, policajti, sanitka. Přiletěl i vrtulník,“ pokračoval svědek.

„V tom domě, kde to bouchlo, bydlel hasič, mladý kluk. Vím, že jezdil do práce do Prostějova. Znal jsem ho však jen od vidění a občas ho potkával na hřišti,“ dodal.

Foto: Petr Marek, Právo

Policie uzavřela silnici k domu

„Byla to rána jako z děla. Kluk říkal, že práskl granát. Vyběhli jsme ven a nejprve viděli vyražené dveře od prodejny mlékárny, která je kousek od našeho baráků. Pak hustý, černý kouř. Šílené, hned jsme volali hasiče, policajty,“ uvedla žena středního věku.

Chvíli před 17. hodinou dorazili k policejní pásce tři mladíci.

„Přijeli jsme ze školy. Slyšeli jsme, co se stalo. Asi tam zůstal hasič, co tam bydlel. Byl to dobrý, hodný člověk. Znali jsme ho dobře. Vedle měl obchůdek se zábavní pyrotechnikou a ohňostroji,“ uvedl jeden z nich.

Na Prostějovsku vybuchl dům patřící hasiči, který v něm zřejmě zahynul

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám