Hlavní obsah

Muži, kteří chodili po Čeladné s brokovnicí, nespáchali trestný čin

Oba muže, které policie zadržela v sobotu kvůli incidentu se zbraněmi v golfovém areálu v beskydské obci Čeladná na Frýdecko-Místecku, policie propustila. Státní zástupce totiž nesouhlasil s obviněním z nebezpečného vyhrožování.

Ozbrojení muži v ČeladnéVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Po zjištění a vyhodnocení všech informací, výpovědí a obrazového materiálu navrhli kriminalisté státnímu zástupci obě osoby zadržet a obvinit z trestného činu nebezpečného vyhrožování. Státní zástupce ale návrh policistů neakceptoval,“ sdělila v neděli před polednem policejní mluvčí Pavla Jirušková.

Státní zástupce totiž viděl incident jinak než vyšetřující policisté. „Neshledal v jednání obou mužů trestný čin, vydal naopak pokyn, aby byli propuštěni ze zajištění,“ doplnila s tím, že zbraně, které policisté v sobotu u jednoho z mužů zajistili – opakovací brokovnici, samonabíjecí pušku a dvě samonabíjecí pistole, jež muž vlastní legálně, protože na ně má povolení –, si policisté ponechali. „Budou předány do řešení správního orgánu,“ objasnila.

Incident mezi zaměstnanci zřejmě dvou bezpečnostních agentur započal už v noci z pátku na sobotu. To měla do golfového areálu vyjet policie poprvé. Důvodem bylo, že se tam pohybovali ozbrojení muži. Policisté ale nikoho nezadrželi.

Foto: Aktu.cz

Muži se zbraněmi v golfovém areálu

V sobotu ale museli ze stejného důvodu do beskydské obce znovu. Agentura Aktu informovala, že v areálu golfového hřiště chodila ostraha se zbraněmi v místech, kam mohou rodiče s dětmi. Údajně kvůli sporu, do níž je golfový klub zapleten a ve kterém padl rozsudek soudu. Strana, která prohrála, se údajně nechce smířit s porážkou a pomocí ozbrojených mužů chtěla demonstrovat svou sílu.

To, že policisté museli do Čeladné vícekrát, řekla i policejní mluvčí. „Mohu potvrdit, že jsme opakovaně zasahovali v obci Čeladná, a to na základě oznámení o přítomnosti neznámých ozbrojených mužů v areálu sportovně-rekreačního objektu,“ sdělila Jiroušková už v sobotu s tím, že v průběhu soboty byli zajištěni dva muži, jeden z nich i se zbraněmi.

Po golfovém areálu v Čeladné v Beskydech chodili muži se zbraněmi

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám