Hlavní obsah

Muže na Opavsku zabil bagr

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Branka u Opavy

Smrtelný pracovní úraz se stal v neděli odpoledne v Brance u Opavy. Osmapadesátiletého muže přejel během výkopových pracích zemní stroj, bagr. Nehoda se stala po třinácté hodině, na místo ihned vyrazily dvě posádky záchranné služby z Opavy, vzlétl také záchranný vrtulník z Ostravy. Bohužel muž svým těžkým zraněním podlehl.

Článek

„V okamžiku příjezdu první posádky byl ještě zraněný muž při vědomí. Se zdravotníky komunikoval a udával bolest v oblasti dolní končetiny. Zasahující lékaři u něj však zjistili nejen poranění dolní končetiny, ale také pánve a zřejmě i břicha. Stav pacienta byl vážný a velmi rychle se zhoršoval. V průběhu ošetřování upadl během několika minut do bezvědomí a došlo k zástavě dechu i srdeční činnosti,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že záchranáři ihned zahájili resuscitaci.

„Přes veškerou snahu zasahujících se muže nepodařilo zachránit. Oživovací pokusy byly neúspěšné a lékaři museli nakonec konstatovat jeho smrt,“ dodal Humpl.

Bližší okolnosti události šetří opavská policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám