Hlavní obsah

Muž z Brněnska při cestě za nákupem drog vrazil autem do chodce. Zbili ho za to a sebrali mu peněženku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

K velmi nestandardní dopravní nehodě došlo před několika měsíci na Brněnsku. Muž si jel autem nakoupit drogy, ale při řízení byl neopatrný a drcnul do chodce jdoucího po silnici. Chodec a jeho kumpán se rozhodli neobratného řidiče ztrestat, zbili ho a jeden ze mstitelů mu ještě uzmul peněženku. V úterý dvojici potrestal brněnský krajský soud.

Odsouzený Patrik Svoboda tvrdil, že se celá událost zběhla jinakVideo: Petr Kozelka, Novinky

 
Článek

Státní zástupce posadil na lavici obžalovaných Patrika Svobodu a Jana Kinczela. Právě o něj zavadil řidič svým vozem, načež Svoboda přiskočil ke dveřím řidiče, otevřel je a začal nadávat.

Podle obžaloby chtěl peníze, a když je od řidiče nedostal, opakovaně jej udeřil pěstí do hlavy a pak popadl peněženku ležící u řadicí páky.

Expartnerku měl praštit paličkou na maso a bodnout ji nožem. Takhle se to nestalo, hájil se

Krimi

Kinczel na řidiče hulákal ze strany od spolujezdce a pak se jej pokoušel nohou kopat do hlavy. Řidič nakonec situaci vyřešil tak, že Svobodovi vytrhl svou peněženku a utekl.

Okresní soud Brno venkov popsal Svobodovo chování jako loupež a poslal ho na 2,5 roku do vězení, Kinczela potrestal za pokus ublížení na zdraví ročním trestem odloženým na tři roky.

Marně se odvolávali

Proti verdiktu se oba muži odvolali k brněnskému krajskému soudu.

„Šlo o nahodilou událost, výpověď poškozeného je nevěrohodná. Sám se přiznal, že užíval drogy a jel je nakupovat. Soud mu přesto uvěřil. Rozsudek stojí na vodě a ignoruje důkazy. Klient se doznal k úderům, ale ne k dalšímu, protože to neudělal,“ tvrdil Svobodův advokát.

„To poškozený najel autem do klienta a způsobil mu oděrku na noze. Obžalovaní pak přiskočili k autu a klient křičel na řidiče, ale kromě toho slovního výlevu tam nic dalšího nebylo,“ dokazoval obhájce Kinczela.

Foto: Petr Kozelka, Novinky

Odsouzený Patrik Svoboda

Odvolací senát se soudcem zpravodajem Danem Krátkým ale nepřesvědčili.

„Obžalovaní jen opakují svou obhajobu, s kterou se vypořádal už prvoinstanční soud. Výpověď poškozeného je věrohodná, koresponduje i s dalšími důkazy, jako jsou lékařské zprávy a kamerové záznamy. Na nich je vidět, jak utíká pronásledovaný Svobodou,“ konstatoval Krátký s tím, že obě odvolání byla nedůvodná.

Milenka mu dala košem, tak ji brutálně zavraždil. Soud se neslitoval a potvrdil mu 17 let

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám