Hlavní obsah

Milenka mu dala košem, tak ji brutálně zavraždil. Soud se neslitoval a potvrdil mu 17 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech měsících vztahu mu milenka dala košem. Neunesl to a brutálně ji zavraždil. Krajský soud v Brně za to Srba Stefana Stevanoviče (29) letos v lednu poslal na 17 let za mříže. Ten přiznal vinu, trest se mu zdál ale příliš přísný, a tak se proti jeho výši odvolal. Vrchní soud v Olomouci mu ho však v úterý potvrdil stejně jako vyhoštění, a to na dobu neurčitou.

Soud se Stefanem Stevanovičem.Video: Petr Marek, Novinky

 
Článek

Zároveň muži, jemuž hrozilo až 20 let vězení, uložil ambulantní léčbu závislosti na alkoholu.

Dvěma poškozeným, blízkým zavražděné ženy, musí rovněž zaplatit dohromady 1,9 milionu korun jako nemajetkovou újmu. Původně měl zaplatit 7,2 milionu korun.

Foto: Petr Marek, Novinky

Stefan Stevanovič u olomouckého vrchního soudu.

„Trest je zákonný, přísný, ale nikoliv nepřiměřeně přísný. Odpovídá způsobu, jakým obžalovaný vraždil, a který nalézací soud označil za až bestiální. Navíc útočil proti blízké osobě, matce nezletilého dítěte. A se sobeckým motivem, když ženu chtěl mít jen pro sebe,“ vysvětlil předseda senátu olomouckého vrchního soudu Petr Andrés.

Vražda se stala předloni 28. prosince v bytě poškozené v Brně. Vdaná matka osmiletého syna tam tehdy svému krajanovi řekla, že s ním končí a vrací se k manželovi. Zhrzený Stevanovič na to reagoval agresivním útokem. Nejprve svou oběť rdousil a hlavou jí mlátil o zem. V době, když patrně už byla v bezvědomí, si šel do kuchyně pro nůž a zasadil jí devět ran do krku a obličeje. Nakonec se bezcitně díval, jak žena chrčí a umírá.

Foto: Petr Marek, Novinky

Stefan Stevanovič u olomouckého vrchního soudu.

V závěru roku 2022 známí zavražděné ženy i její zaměstnavatel začali mít obavy, co s ní je, protože se neozývala a do práce rovněž nepřišla. Na Silvestra pak kriminalisté bezvládné tělo ženy objevili u ní doma a pojali podezření, že se stala obětí vraždy, což následně potvrdila i pitva. Policistům se pak podařilo postupně sesbírat důkazy, že vrahem je nejspíš právě Stevanovič.

Jedním z vodítek k jeho odhalení bylo i to, že muž oběti vzal platební kartu, s níž pak platil v obchodě. Svou roli sehrála také náhoda. Policisté loni v lednu, pár dnů po vraždě, zamířili na záchytku, kde si tamní pracovníci nevěděli rady s jedním cizincem, protože jim odmítal prokázat svou totožnost. Naložili ho proto do auta a mířili s ním na služebnu. Ještě v autě však definitivně vystřízlivěl a policistům sdělil, že udělal strašnou věc.

Zhrzený milenec, který vypálil celý panelák, dostal osm a půl roku

Krimi

Reklama

Související témata:
Stefan Stevanović

Výběr článků

Načítám