Hlavní obsah

Expartnerku měl praštit paličkou na maso a bodnout ji nožem. Takhle se to nestalo, hájil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Do zběsilého útoku na ženu, s níž dříve žil, se podle obžaloby pustil Vítězslav Štefka. Loni v polovině srpna v Břeclavi si měl počíhat na svou někdejší družku, praštit ji do hlavy paličkou na maso, zlomit jí zubní protézu a bodnout ji nožem do tváře a krku. Nyní mu za pokus o vraždu hrozí až výjimečný trest.

Podle obžaloby Vítězslav Štefka praštil svou expřítelkyni paličkou na maso do čela. Video: Petr Kozelka, Novinky

 
Článek

Podle státního zástupce Petra Bejšovce se Štefka nejprve dostal do bytu své bývalé partnerky a počkal si, až se vrátí z práce. „Potom ji udeřil do čela paličkou na maso, až napadená spadla na zem. Když se jí po dalším napadání podařilo utéct před dům, kde volala o pomoc, doběhl ji, povalil na zem a bodl nožem,“ řekl v obžalobě.

Dle veřejného žalobce se pak muž zmocnil ženiny kabelky a požadoval po ní PIN kód od platební karty. Vzhledem k tomu, že napadená nemohla kvůli poranění obličeje mluvit, musela mu čísla ukázat na prstech. Štefka se pak měl pokusit vybrat peníze v nedalekém bankomatu.

Kdybych jí chtěl ublížit, zabít, tak by byla mrtvá
Vítězslav Štefka, obžalovaný

Muž před senátem v čele s Jaroslavou Bartošovou rezolutně obžalobu odmítl. „Takhle se to nestalo. Přišel jsem za ní a chtěl jsem si jen v klidu promluvit, protože ona dělala mně a mé (současné) manželce problémy. Pustila mě dovnitř, jenže pak začala urážet mou ženu. Žduchl jsem do ní a ona upadla a rozbila si čelo,“ nabídl svou verzi Štefka.

Ukážu ti, jaký jsem chlap, napsal exdružce a pobodal jejího přítele. Soud mu potvrdil 14 let

Krimi

Žena pak na něj prý zaútočila s nožem v ruce a při potyčce oba uklouzli v louži vína, které se rozlilo z rozbité lahve. Ven za ženou pak vyběl prý proto, aby ji ošetřil, peněženka podle jeho slov ležela v bytě, a tak ji vzal, aby ji vrátil majitelce. „Kdybych jí chtěl ublížit, zabít, tak by byla mrtvá,“ zakončil svou promluvu Štefka.

Sama napadená nejprve popsala útok paličkou a pak svůj útěk před dům. „Tam mě chytil za čelist tak silně, až mi zlomil zubní protézu. Viděla jsem, jak z kapsy vytáhl nůž, a bodl mě do tváře a pak do krku. Nakonec řekl, ať mu dám kartu, nebo mě zabije,“ vzpomínala při svém výslechu napadená.

Verdikt by měl u brněnského soudu zaznít po výslechu dalších svědků a znalců.

Družka napadla v Mělníku nožem muže

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám