Hlavní obsah

Muž v bytovce v Brně řezal flexou plynový sporák. Ukončuji smlouvu s dodavatelem, vysvětloval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na poslední chvíli zastavili strážníci v brněnských Bohunicích muže, který se úhlovou bruskou snažil rozříznout plynový sporák napůl. Muž strážníkům vysvětlil, že takto ukončuje smlouvu s dodavatelem energií. Riziko, že může vyhodit osmipatrový dům do vzduchu, bagatelizoval.

Muž v Brně řezal flexou plynový sporák.Video: Městská policie Brno

 
Článek

O příjezdu do bytového domu strážníky ve středu večer požádal jeden ze sousedů. Stěžoval si totiž, že vedle bydlící padesátník u něj bezdůvodně zvoní a tluče do dveří. Volající měl doma malé děti a stěžoval si, že taková situace se opakovala už několikrát.

„Hlídka městské policie kontaktovala podezřelého u něj doma. Byt našla snadno, mimo jiné proto, že dveře byly nápadně poškozené. Padesátník přiznal, že si je sám rozbil sekerou. Strážníkům umožnil vstoupit dovnitř a ti ucítili silný železitý zápach,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Kvůli výbuchu domu na Kroměřížsku, při kterém zemřeli dva hasiči, dostal muž podmínku

Krimi

Muž hlídce vysvětlil, že se právě pokoušel úhlovou bruskou odřezat plynový sporák a rozříznout ho napůl.

„Ospravedlňoval to tvrzením, že tímto způsobem ukončuje smlouvu s dodavatelem energií. Strážníci proto okamžitě uzavřeli přívod plynu a upozornili muže na to, že mohl v osmipodlažním domě způsobit i výbuch. On ale nevybíravě odvětil, že je mu to úplně jedno a že v bytě rozřeže všechno. Hlídka proto přivolala záchranáře kvůli posouzení mužova zdravotního stavu, plynárenskou pohotovost i republikové policisty pro podezření ze spáchání trestného činu,“ dodal mluvčí.

Dům v Hostouni byl výbušná past

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám