Hlavní obsah

Muž v Brně povalil družku a polil ji pivem. Mstitel, který mu za to probodl krk a játra, dostal 14 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Naprosto hulvátským způsobem se ke své družce zachoval muž na Mendlově náměstí v Brně. Nelíbilo se mu, že žena popíjela s místními bezdomovci, tak ji povalil na zem, nadával jí a polil ji pivem. Ještě ostřeji na něj zareagoval devětačtyřicetiletý Miroslav Kaniak, jenž hulváta několikrát bodl nožem. Za pokus vraždy dostal v úterý 14 let vězení.

Miroslav Kaniak se před soudem dušoval, že rozhodně neměl v úmyslu soka zabít. Video: Petr Kozelka, Novinky

 
Článek

K incidentu došlo na lavičkách za nástupními ostrůvky jednoho z hlavních brněnských uzlů hromadné dopravy loni na začátku září. Notně opilý Kaniak nehodlal přihlížet, jak je žena bita, od kolegy bezdomovce si vzal nůž a bez varování na soka zaútočil.

„Poškozený utrpěl dvě bodné rány do krku, přičemž jedna pronikla až k hrtanu, dále bodnutí do zad a tři rány do břicha. Dvě pronikly až do jater. Při útoku ztratil asi 2,5 litru krve,“ popsal krvavou záležitost státní zástupce Milan Richter.

Po tom pobodání mám furt nějaké stresy
poškozený

Kaniak se před senátem brněnského krajského soudu v čele s Dušanem Beránkem hájil, že si to neumí vysvětlit. „V minulosti jsem se porval, ale jako chlap s chlapem. Viděl jsem, jak bije družku, a asi mi muselo hrábnout. Je mi to moc líto, ale to tady asi slyšíte pořád,“ slzel před soudem Kaniak. „Já si z toho nic nepamatuji, viděl jsem to jen na kameře,“ dodal.

Kudy chodil, tam hořelo. V chatové oblasti na okraji Brna založil ohně neznámý žhář

Krimi

Celý útok skutečně zachytila kamera městského systému. Na záznamu, který soud promítl, bylo zřetelně vidět především to, že všichni účastníci incidentu měli notně popito. Zarážející pak bylo, že napadený se i po takových zraněních zvládl obstojně dál pohybovat.

Soudce: Nechutné jednání

Sám napadený se před soudem rozčiloval, že přece jen přišel pro svou družku a nechtěl, aby byla opilá. „Tihle borci, když měla peníze, tak ji stáhli a opíjeli ji. Já jsem do ní jen žduchl, aby se vzpamatovala, a z ničeho nic měl tady ten človíček v ruce nůž. Bodl mě, stříkalo to ven, pak mě bodal do břicha,“ popsal poškozený.

„Vy jste se ale vůči vaší družce dopustil i jiného nechutného jednání, třeba jste jí vylil něco na hlavu, ne?“ tázal se soudce Beránek. „No jo, vylil jsem jí na hlavu pivo. To aby se probrala. A oni mě řekli: Běž do p*če, buzerante,“ postěžoval si muž. „A po tom pobodání mám furt nějaké stresy,“ dodal ještě.

Trestní senát nakonec dospěl k závěru, že Kaniak se dopustil pokusu o vraždu, a i vzhledem k jeho minulosti jej poslal na 14 let do vězení. Verdikt ještě není pravomocný.

Bezdomovec pomohl zachránit muže, který spadl z Hlávkova mostu do Vltavy

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám