Hlavní obsah

Kudy chodil, tam hořelo. V chatové oblasti na okraji Brna založil ohně neznámý žhář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kudy chodil, tam hořelo. Tak charakterizoval jeden z hasičů činnost dosud neznámého žháře, který v pondělí vpodvečer vyděsil chataře na okraji Brna poblíž čtvrti Řečkovice. Oheň založil podle přivolaných hasičů na nejméně třech místech na trase vedoucí od nákupního centra Globus ve směru do Řečkovic.

Hasiči likvidují jeden z požárůVideo: Miroslav Homola, Novinky

 
Článek
Foto: Miroslav Homola, Novinky

Do pátrání po žháři byli zapojeni přivolaní policisté

Kromě hasičů byli na místo přivoláni i policisté „Případem se zabýváme, ale nemám k němu zatím bližší podrobnosti, nebyla vyčíslena žádná výše škody, rozhodně však událost nebereme na lehkou váhu,“ řekl Novinkám mluvčí policie David Chaloupka.

Mluvčí HZS JMK Petr Příkaský doplnil, že hořelo u několika chat či dřevníků a podobných stavení, které se v oblasti nacházejí. „Není to příjemný pocit jít do chaty spát s vědomím, že se tady někde potuluje zlomyslný darebák nebo možná nemocný člověk, kterému dělá zakládání ohně dobře. Ať už je to kdokoli, určitě by měl být dopaden,“ domnívá se jeden z chatařů.

Policie po žháři, jehož počínání zatím nezpůsobilo žádné větší škody, nicméně může mít v budoucnu i vážnější následky, pátrá.

Muž, který zapálil stáj s osmi koňmi na Císařském ostrově, se dohodl na trestu

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám