Hlavní obsah

Bezdomovec pomohl zachránit muže, který spadl z Hlávkova mostu do Vltavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život podchlazenému muži, který skočil z Hlávkova mostu v Praze do Vltavy, zachránil muž bez domova společně s policisty. Muže vytaženého z vody převezli záchranáři do nemocnice.

Záchrana muže z VltavyVideo: Policie ČR

 
Článek

Vše začalo skokem či pádem člověka z Hlávkova mostu do Vltavy. Silné šplouchnutí uslyšel muž bez domova, který se šel podívat, co se stalo.

Ve vodě spatřil vysíleného muže, který na něj nijak nereagoval a který se vlastními silami nedokázal dostat na břeh.

„Jelikož svědek nevlastnil žádný mobilní telefon, ihned běžel pro pomoc, přičemž zastavil projíždějícího řidiče, kterého poprosil, aby zavolal na tísňovou linku. Shodou okolností byli v blízkosti policisté ze speciální pořádkové jednotky, kteří na místo události dojeli do dvou minut od oznámení,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Záchranáři u Hlávkova mostu v PrazeVideo: Novinky

Policisté ihned začali ze břehu prohledávat Vltavu, když si všimli muže, který se ve vodě držel větve. Jak záhy zjistili, větev mu do vody hodil právě muž bez domova, aby se jí nešťastník mohl přidržet.

„Policisté tonoucímu ihned hodili házecí pytlík s lanem, ale vyčerpaný muž se lana nebyl schopen udržet. Proto se jeden z policistů k tonoucímu do vody spustil, muži lano uvázal kolem hrudníku a dal si ho na záda. Následně ho s pomocí žebříku, který mu poskytli pražští hasiči, a kolegů ze speciální pořádkové jednotky, z Vltavy vytáhl,“ doplnila mluvčí.

Na břehu si muže převzali do své péče záchranáři. Byl silně podchlazený a potřeboval tepelný komfort. Po ošetření ho pak převezli do nemocnice. Jak se muž ve spodním prádle ocitl ve Vltavě, zjišťují kriminalisté.

Osmnáctiletý řidič BMW naboural na dálnici do kamionu. S vozem skončil v příkopu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám