Hlavní obsah

Muž při požáru vyskočil z okna, při pádu si poranil záda

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolní Životice

Vážné zranění utrpěl v pátek před polednem šestapadesátiletý muž, který se snažil při požáru v Dolních Životicích na Opavsku uniknout plamenům skokem z okna v prvním patře rodinného domu. Muž skončil v nemocnici, škoda způsobená požárem je vyčíslena na zhruba půl miliónu korun.

Článek

„Z hořící části v prvním patře skočil muž na zahradu, snažil se tak zachránit před ohněm,“ potvrdil mluvčí hasičů Petr Kůdela. „Muž utrpěl středně těžké poranění zad a pánve,“ doplnil mluvčí záchranky Lukáš Humpl s tím, že pacient byl převezen na chirurgické oddělení nemocnice v Opavě.

U požáru zasahovaly čtyři jednotky hasičů. „Při jejich příjezdu hořela střecha přízemního zděného domku se sedlovou střechou kolem komínového tělesa. Hasiči dostali požár pod kontrolu během deseti minut, dohašování s rozebíráním obložení jim trvalo asi půl hodiny,“ dodal Petr Kůdela.

Předběžná škoda na střeše cihlové novostavby byla odhadnuta na půl miliónu korun. Příčina vzniku požáru zatím není známa, událost vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám