Hlavní obsah

Muž okrádal pacienty v brněnské nemocnici, chtěl peníze na drogy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okrádat nemocné či nemohoucí patří i v podsvětí mezi nejodpornější činy. Právě na pacienty se zaměřil muž, kterého jako nezvanou návštěvu odhalili v pondělí v podvečer v jedné z brněnských nemocnic.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muže, který nebyl hospitalizovaný a nepřišel ani na vyšetření, znala ostraha už z dřívějška. Aby předešla potížím, požádala o spolupráci na tísňové lince městskou policii. Strážníci dotyčného našli na gastroenterologickém oddělení. Od pracovníků bezpečnostní agentury se dozvěděli, že údajně procházel pokoje a vstupoval i do zázemí pro zaměstnance. Osmatřicetiletý muž přiznal, že hledal léky nebo peníze na drogy. Současně hlídku ujišťoval, že nic z toho neobjevil,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Kradl ve více nemocnicích

S jeho tvrzením se ale strážníci nespokojili a oslovili i pacienty. Čtyřicetiletý muž jim řekl, že postrádá 2200 korun, sedmasedmdesátileté ženě chybělo 350 korun. Další svědek podle svých slov muže přistihl při prohledávání nočního stolku a na útěku z pokoje potom podezřelého viděla i zdravotní sestra.

„Pod tíhou svědectví se muž přiznal a dodal, že na podobné výpravy se vydává do všech brněnských nemocnic,“ doplnil mluvčí. Zloděje nedávno propustili z vězení, kde byl právě kvůli majetkové kriminalitě. Případ převzala policie.

Podvodníci obrali muže toužícího po zdravotní sestřičce i důchodkyni, kterou varovala rodina

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám