Hlavní obsah

Podvodníci obrali muže toužícího po zdravotní sestřičce i důchodkyni, kterou varovala rodina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Láska bývá často slepá a u té internetové to platí dvojnásob. Přestože policisté opakovaně informují o podvodech s vojáky na misi, stále se najdou lidé, kteří jsou ochotni jim sednout na lep, jak se to stalo staršímu muži a také seniorce z Brněnska. První toužil po zdravotní sestřičce, důchodkyně zase i přes varování kriminalistů poslala peníze vojákovi na misi.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

Na internetové seznamce se pětapadesátiletý muž z Brněnska zbláznil do zdravotní sestřičky pracující v Sýrii. Po několikadenním dopisováním přišla virtuální známost s prosbou týkající se balíčku osobních věcí a dokladů, které prý muži poslala.

„Obratem byl muž vyzván k zaplacení celního poplatku. Když zaplatil skoro čtyřicet tisíc korun, přišel další požadavek. Tentokrát bylo nutné uhradit skoro sto tisíc korun za neskenování balíku v průběhu přepravy. Muž ještě uhradil více než dvě stě tisíc korun za služby právního zástupce,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek. Muž přišel o 350 tisíc korun.

Obelstila i rodinu

Tlak rodiny ani varování kriminalistů nebrala vážně devětasedmdesátiletá seniorka z Brněnska. Na tu půl roku dorážel podvodník vydávající se za vojáka na misi, aniž by se mu podařilo ze seniorky cokoli vymámit. Nepochybně to bylo díky ostražitosti rodinných příslušníků, kteří měli dispoziční právo k ženině účtu a kteří podivnou komunikaci řešili i s kriminalisty.

Touha poznat vojáka však byla nakonec silnější než rozum i varování policistů. Očarovaná žena totiž uvěřila, že voják dostal zvláštní dovolenou a může za ní přijet. Ovšem potřeboval příspěvek na cestu. „Šikovná seniorka v touze po setkání dokázala obelhat i své blízké. Potají si zřídila ke svému účtu půjčku. Získaných čtyřicet tisíc korun pak odeslala na zahraniční konto. Vojáka se ale nedočkala,“ dodal mluvčí Malášek.

Vydával se za kamarádku a poslal odkaz. Žena z Přerova má vybílený účet a ještě bude splácet tři čtvrtě milionu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám