Hlavní obsah

Muž odsouzený za pořezání tenistky Kvitové zůstane za mřížemi, soud zamítl dovolání

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nejvyšší soud odmítl dovolání Radima Žondry, který si odpykává 11 let vězení za napadení tenistky Petry Kvitové. O vývoji v případu ve středu informoval server Seznam Zprávy.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Radim Žondra přichází k soudu.

Článek

„Dovolání obviněného bylo Nejvyšším soudem odmítnuto,“ uvedla asistentka místopředsedy Krajského soudu v Brně Miroslava Klusová.

Žondra na dvojnásobnou wimbledonskou vítězku podle obžaloby zaútočil 20. prosince 2016, když se do jejího bytu v Prostějově dostal pod falešnou záminkou, že jde na revizi kotle.

Tenistka ho pustila dovnitř a v okamžiku, kdy k němu stála zády, jí dal nůž na krk. Kvitová nůž chytila za ostří a Žondra nožem prudce trhl, čímž jí způsobil řezné rány na ruce, v níž drží raketu. Kvitová po útoku musela podstoupit náročnou operaci, osm týdnů měla dlahu a na pět měsíců musela s tenisem přestat.

Útočník na Kvitovou nepochodil u Nejvyššího soudu s dovoláním za tip na přepadení

Krimi

Recidivista Žondra od začátku tvrdil, že v době, kdy k napadení došlo, byl na stavbě desítky kilometrů jinde. Podle soudů se ale jeho vina jednoznačně prokázala.

BEZ KOMENTÁŘE: Radim Žondra u soudu (26. března 2019).Video: Petr Kozelka, Právo

Rozhodujícím důkazem byl mimo jiné fakt, že v trestním řízení Kvitová Žondru jako útočníka bez váhání označila, ukazovaly na něj rovněž pachové stopy.

Pravomocně poslal muže do vězení letos v lednu Vrchní soud v Olomouci, který původní osmiletý trest od Krajského soudu v Brně zpřísnil na 11 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám