Hlavní obsah

Migranti si vybrali špatný den. Do Česka se vydali během policejního cvičení

Lanžhot

Ten nejméně vhodný čas si vybrali běženci, když se vydali přes slovensko-českou hranici zrovna v době, kdy na české straně bylo cvičení simulující zhoršení situace na hranicích právě ve vztahu k nelegální migraci. Policisté tak zajistili několik lidí včetně muže, který v autě převážel čtyři běžence.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Policisté odvedli zadržené migranty – v tomto případě figuranty – na zdravotní kontrolu a test na onemocnění covid-19

Článek

„Cvičení se obrátilo v ostrou akci už ve středu. Když se cizinečtí policisté připravovali na stanovišti a čekali na spuštění akce, všimli si, že v koloně projíždějících vozidel z jednoho kamionu vyskočili dva migranti,“ uvedla ve čtvrtek policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Jen o chvíli později migranti skončili v rukou policistů a místo nácviku s figuranty začalo řešení skutečného případu záchytu běženců.

Migranti se valí přes Polsko ilegálně do vysněného Německa

Evropa

„Další cizinec, který do České republiky přicestoval z Maďarska na nápravě kamionu, se přihlásil sám k dopravnímu policistovi,“ doplnila mluvčí výčet migrantů zadržených ve středu.

Cvičení pokračovalo ještě ve čtvrtek a doplatili na něj čtyři muži, původem z Pákistánu. Cestovali ve vozidle s českými registračními značkami a jejich putování skončilo policejní kontrolou.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Pomocníkem v odhalování nelegální migrace jsou pro policii drony

Ta nadělala problémy i řidiči. V Česku registrovaný vůz řídil Uzbek.

„Devětadvacetiletého řidiče policisté zadrželi a dále jej prověřují. Může být obviněn z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice,“ dodala mluvčí.

Na Slovensku zadrželi převaděče, přepravovali migranty přes Česko do Německa

Evropa

Taktické cvičení policie, hasičů, celníků, vězeňské služby a dalších složek prověřovalo připravenost bezpečnostních složek pro případ nutnosti zvýšení ostrahy hranice, především z důvodu nárůstu nelegální migrace.

Koho volit do Sněmovny? Volební programy stran a hlavní témata politických debat

Volby

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám