Hlavní obsah

Lupič z Ostravy procestoval několik zemí, dopadli ho v Rumunsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kriminalisté několika zemí se zapojili do pátrání po muži, který v minulém roce přepadl v Ostravě seniorku. Pátrání trvalo několik měsíců, lupič mezitím stačil procestovat celou Evropu, jeho pohyb byl zjištěn ve Francii, Polsku, Rakousku, Belgii a nakonec i v Rumunsku, kde byl po rozsáhlé anabázi zatčen a eskortován do Ostravy.

Foto: Policie ČR

Nedaleko místa činu policisté našli i kabelku s téměř celým obsahem.

Článek

O případu informovala ve středu moravskoslezská policie. K přepadení došlo na loni na konci října ve Vřesinské ulici v Ostravě-Porubě. Muž zaútočil na pětasedmdesátiletou ženu, která šla na chodníku, a při přetahování na kabelku ji shodil na zem a několik metrů táhl za sebou. Poté z místa činu uprchl.

K jeho ztotožnění přispěla náhodná svědkyně, která na místo přivolala policii, a podařilo se jí pachatele vyfotit. Uloupenou kabelku následně policie našla nedaleko místa činu s téměř celým obsahem.

Policii se poměrně za krátkou dobu podařilo identifikovat 22letého cizince.

Mladík drsně připravil seniorku o všechny úspory. Měl jsem ji rád, vždy mi pomohla, řekl o ní

Krimi

„V souvislosti s pátráním byly provedeny také prověrky v ubytovacích zařízeních. Bylo zjištěno, že se podezřelý pohybuje napříč Evropou. Během prověřování se také ukázalo, že se podezřelý mohl na několika místech v našem kraji vydávat i za hluchoněmého a z lidí pod různými legendami vybírat peníze na neexistující sbírku,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Díky spolupráci s Interpolem byl muž nedávno zadržen v Rumunsku.

„Následně byl letecky převezen do České republiky, byl obviněn z loupeže. S kriminalisty spolupracoval, ke svému jednání se plně doznal. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let. Byl podán podnět na vzetí do vazby, který soud akceptoval,“ dodala mluvčí. Nedaleko místa činu policisté našli i kabelku s téměř celým obsahem.

Žena v Přerově přepadla seniorku, ukradla jí maltézského psíka

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám