Hlavní obsah

Žena v Přerově přepadla seniorku, ukradla jí maltézského psíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na venčení svého psa rasy maltézský psík jen tak nezapomene seniorka (87) z Přerova. Přepadla ji žena (33) a psa jí sebrala. Kriminalistům se záhy ji i psa podařilo najít. Právo o případu, který se stal minulý pátek ráno, informovala v pondělí policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Envanto

Maltézský psík. Ilustrační foto

Článek

„Seniorka se před osmou hodinou ranní procházela se psem u kašny na ulici Kratochvílova před objektem Přerovanky. Tam ji oslovila neznámá žena a povídala si s ní o jejím čtyřnohém příteli,“ uvedla mluvčí.

Po skončení hovoru podle ní žena seniorku sledovala a šla za ní až ke vstupu do domu na ulici Kainarova. „V těchto místech k ní přistoupila a do seniorky strčila oběma rukama takovou silou, že upadla na zem,“ konstatovala Zajícová.

Pachatelka podle ní využila nemohoucnosti poškozené, která ležela na zemi a nemohla s ohledem na stáří a fyzickou kondici rychle reagovat. Nebyla schopná bránit ani svého mazlíčka.

Dotace pro bytové domy zvýhodní seniory

Ekonomika

„Pachatelka odepla psa z vodítka, vzala ho do náruče a utekla pryč. Napadená skončila po tomto útoku v nemocnici, kde byla jednorázově ošetřena. Nejhůř ale žena nesla ztrátu svého čtyřnohého společníka. Po pachatelce se okamžitě rozjelo pátrání a na základě získaných informací se ji podařilo ztotožnit a zadržet krátce po poledni i s odcizeným psem na Jižní čtvrti v Přerově,“ poznamenala mluvčí.

Na služebně byla podle ní zadržená vyslechnuta a psík slyšící na jméno Iris se vrátil do rukou šťastné majitelky. „Třiatřicetiletá žena je podezřelá ze spáchání trestného činu loupeže,“ doplnila Zajícová. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Asistenční pes získal vysokoškolský diplom. S majitelkou se zúčastnil všech přednášek

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám