Hlavní obsah

Lidé z Potštátu dopadli poštovního lupiče sami

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policisté měli v pátek odpoledne snadnou práci po přepadení pošty v Potštátu na Přerovsku. Třicetiletého lupiče jim totiž předali místní občané, kteří jej sami chytili, a do jejich příjezdu ho zadržovali. Policie o případu informovala v neděli.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pachatel přistoupil na poště k přepážce a do prostoru pod sklem vložil pistoli. Se slovy Davaj peníze pak nutil zaměstnankyni, aby mu odevzdala hotovost. Když mu ji žena odmítla dát, tak kopnutím nohy rozbil sklo výplně dveří přepážky a vzniklým otvorem si otevřel dveře. Vnikl do kanceláře pošty a z poličky pod přepážkou vzal balíček peněz v hodnotě několika desítek tisíc korun,“ popsala Právu přepadení policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Peníze i s pistolí pak podle ní lupič schoval do tašky, kterou měl u sebe a z pošty utekl. Její pracovnice vyběhla za ním a křikem přivolala pomoc. To se lupiči stalo osudným. Daleko neuběhl.

„Pachatele dopadli místní občané a přivolali policii. Muž byl následně obviněn z loupeže a umístěn do policejní cely,“ uvedla mluvčí. Přerovští kriminalisté podle ní na případu dále pracují. Bude podán podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Muži hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám