Hlavní obsah

Kvůli odposlechům podal Hojdar trestní oznámení

Novinky, Jitka Götzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Trestní oznámení na neznámého pachatele podal v pondělí na policii poslanec Josef Hojdar (ČSSD) kvůli "sledování a odposlouchávání". Řekl to v úterý ve vysílání Radiožurnálu. Dodal, že tak reagoval na vyjádření premiéra Vladimíra Špidly, že jde o "soukromé věci" stranického kolegy.

Foto: Jana Slováková

Polonéza na plese hodonínské průmyslovky v roce 2012

Článek

"Já bych rád věděl, jaké soukromé věci to jsou," prohlásil Hojdar. Zároveň prozradil, že před rokem objevil ve své poslanecké kanceláři odposlouchávací zařízení. "Nechal jsem je zadokumentovat poté, co premiér Špidla řekl, že ho to ani moc nezajímá, že je to moje soukromá záležitost," řekl Hojdar. I tuto záležitost nyní předal policii k prošetření.

Hojdar zároveň nevyloučil, že podá trestní oznámení na místopředsedu KSČM Vlastimila Balína, který minulý týden na adresu tohoto soc. dem. poslance řekl, že "nic nedělá zadarmo" a že jeho napojení na uhlobarony je veřejným tajemstvím. Hojdar tehdy reagoval slovy, že Balín je hlupák.

Reklama

Související témata:

Související články

Za Hojdarovy odposlechy prý mohou jeho styky

Předseda hospodářského výboru Sněmovny Josef Hojdar je podle svého názoru kvůli politickým postojům od července sledován a má odposlouchávané telefony....

Hojdar: sledují mě oficiální struktury

Předseda hospodářského výboru Sněmovny Josef Hojdar (ČSSD) si myslí, že ho sledují oficiální bezpečnostní struktury, a to nejméně už rok.

Výběr článků

Načítám