Hlavní obsah

Kriminalisté dopadli brutálního lupiče z ostravské herny

Právo, Jiří Tomaškovič
Ostrava

Pouhé čtyři dny stačily ostravským kriminalistům, aby zadrželi 21letého muže, který v pondělí 10. listopadu přepadl hernu, brutálně zbil 45letou zaměstnankyni a odnesl si 50 tisíc korun.

Lupič z herny zadrženVideo: Policie ČR

 
Článek

K dopadení lupiče dopomohly informace svědků i příbuzných podezřelého. „I ti nám sdělili, že činu se dopustil podezřelý muž. Kriminalisté, specializující se na odhalování násilné trestné činnosti, muže následně zadrželi v jedné ze zastaváren v Ostravě-Porubě,“ popsala krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Pachatel se k činu doznal a omlouval ho finanční tísní, do níž se dostal kvůli své závislosti na drogách. Právě za ně muž zřejmě celý lup do dopadení stihl utratit. Policistům se potvrdily původně zjištěné informace o tom, že muž se na přepadení připravoval a dokonce se před ním převlékl do jiného oblečení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Policie ČR

Policejní komisař proto zahájil trestní stíhání muže pro zvlášť závažný zločin loupeže, hrozí mu tak trest odnětí svobody až na deset let. Zároveň podal podnět k vzetí lupiče do vazby, čemuž Okresní soud v Ostravě-Porubě vyhověl.

„Přes doznání obviněného u něj soud shledal důvod vazby útěkové, protože nemá stálé bydliště a dále důvod vazby předstižné, protože hrozí obava, že by mohl opakovat trestnou činnost, pro niž je stíhán,“ uvedl mluvčí soudu Lukáš Delong.

K loupežnému přepadení herny došlo v pondělí 10. listopadu krátce po páté hodině ranní. „Pachatel nejprve zaklepal na uzamčené dveře herny. Poté, co mu zaměstnankyně otevřela, muž se maskoval kuklou a udeřil ji tak intenzivně, že upadla na zem. Pak ji opakovaně udeřil do hlavy, vlekl za vlasy i oděv až k barovému stolu přes místnost. Následně se podezřelý zmocnil částky přesahující 50 tisíc korun a odešel,“ popsala útok policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám