Hlavní obsah

Kradené audi při dramatické honičce na D46 policistům a celníkům ujelo, řidič utekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vřesovice

Řidiče luxusního vozidla Audi Q3, které bylo nahlášeno jako kradené v Německu, pronásledovali na dálnici D46 v okolí Prostějova několik kilometrů celníci a policisté. Na vůz narazili jen několik hodin po jeho odcizení. Upoutalo je na něm to, že nemělo zaplacenou dálniční známku.

Foto: Celní správa ČR

Ilustrační foto

Článek

Řidiči, který během pronásledování ohrožoval ostatní účastníky provozu, se podařilo hlídkám ujet, kradené auto nakonec pronásledovatelé našli na Prostějovsku. Řidiči se ale podařilo uprchnout a policie po něm pátrá. Z taktických důvodů proto policie zatím nezveřejnila záběry z pronásledování, ani snímek samotného vozidla.

Nezmar ze sklepních kójí přeplaval ledovou Ploučnici, na břehu dostal pouta

Krimi

Právo o případu, který se stal v noci na sobotu, informoval v úterý mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj David Kubenz. Kradeného auta si podle něj celníci všimli v pátek krátce před půlnocí na dálnici D46 ve směru z Vyškova na Prostějov.

Devatenáctiletý opilec za volantem chtěl v Praze setřást policii. Nepovedlo se

Krimi

„Na základě systému, který vyhodnocuje platnost elektronických dálničních známek, celníci zjistili, že projíždějící osobní automobil tovární značky Audi nemá uhrazený dálniční poplatek. Hlídka se tedy za vozidlem polské imatrikulace vydala a za pomocí zvláštního výstražného zařízení se ho pokusila zastavit,“ uvedl mluvčí.

Řidič ovšem podle něj na signály k zastavení nereagoval a začal ujíždět. Celníci mezitím ve spolupráci s operačním střediskem zjistili, že se jedná o kradené vozidlo.

Jede šíleně, hoří mu kolo. Policie zveřejnila pronásledování kradeného audi v Praze

Krimi

„Hlídka tedy pokračovala v jeho pronásledování a požádala o spolupráci policii. Řidič ujížděl vysokou rychlostí, čímž ohrožoval životy ostatních účastníků silničního provozu, a na chvíli se mu podařilo zmizet z dohledu,“ konstatoval Kubenz.

Řidič na pervitinu ujížděl policii rychlostí 180 km/h, ze zatáčky letěl v kotrmelcích

Krimi

Kradený automobil nakonec hlídky nalezly v obci Vřesovice na Prostějovsku. Řidiči se však před jejich příjezdem podařilo uprchnout. „Podezřelá osoba se pravděpodobně pokusila vozidlo převézt přes Českou republiku do Polska,“ doplnil mluvčí s tím, že vyšetřování případu pokračuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám