Hlavní obsah

Převaděč s plným autem migrantů ujížděl policii. U Břeclavi prorazil dva zátarasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav
Aktualizováno

Dva policejní zátarasy prorazil ve čtvrtek u Břeclavi 22letý řidič z Moldávie, který v autě podle policie vezl devět nelegálních migrantů. Šoféra se podařilo zadržet až pod hrozbou zbraně. Několik desítek dalších migrantů zadržela policie v pátek odpoledne ve třech autech.

Pronásledování auta s migranty na BřeclavskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policejní hlídka chtěla auto zastavit na dálnici D2 u Břeclavi, avšak šofér začal ujíždět a sjel z dálnice do Velkých Bílovic, pak směrem do Podivína.

Auta na Břeclavsku byla plná migrantů

Krimi

„Nakonec jeho cesta vedla do Lednice. Právě na této komunikaci připravili policisté dva zátarasy. Opravdu zběsile ujíždějící řidič, který ohrožoval nebezpečnou jízdou i další účastníky silničního provozu, je však za cenu poškození služebních vozidel i svého prorazil,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Foto: Policie ČR

Pronásledování auta s migranty na Břeclavsku

Nakonec se na silnici směrem na Valtice dostal do sevření dvou policejních aut a musel zastavit. Vzdát se ale nechtěl a policisté na něj museli namířit střelné zbraně. V autě pak našli devět migrantů, kteří cestovali podle svých slov do západní Evropy. Ti budou vyhoštěni.

Šofér je podezřelý z organizování a umožnění překročení státní hranice a z útoku na úřední osobu.

O dalším případu nelegální migrace informoval Novinky v pátek odpoledne mluvčí policie Pavel Šváb. „V odpoledních hodinách jihomoravští policisté pronásledovali a zastavili tři další vozidla. Následně zajistili dalších 44 migrantů převážně ze Sýrie, z toho tři děti. Všichni tři řidiči byli zadrženi a probíhají s nimi procesní úkony,” uvedl.

Foto: Policie ČR

Zadržení migranti po honičce

Foto: Policie ČR

V autě jelo devět migrantů.

Reklama

Související články

Policie na jihu Moravy zadržela 12 migrantů

Dvanáct migrantů zadržela v pátek policie na dvou místech jižní Moravy. Šest v kamionu na D46 u Vyškova, další šestici v kamionu v Brně. Všichni jsou...

Výběr článků

Načítám