Hlavní obsah

Jede šíleně, hoří mu kolo. Policie zveřejnila pronásledování kradeného audi v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté zveřejnili záznam z palubní kamery z policejního vozidla v rámci vyšetřování případu řidiče, který jim minulý týden ujížděl v kradeném autě z Prahy do středních Čech. Na videu je zřetelné, jak unikající auto ohrožovalo ostatní řidiče. Kriminalisté se tím obrací na veřejnost s žádostí o další svědectví.

Policejní pronásledování řidiče Audi Q7Video: Policie ČR

 
Článek

„V souvislosti s tímto případem se obracíme především na chodce a řidiče, kteří byli ohroženi nebezpečnou jízdou řidiče Audi Q7, aby kontaktovali linku 158 a pomohli kriminalistům zadokumentovat další skutky tohoto řidiče,” sdělil v úterý mluvčí policie Jan Rybanský.

Hlídka zastavila minulé úterý na pražském Barrandovském mostě odcizené audi s německou registrační značkou a chtěla šoféra zkontrolovat.

Řidič pronásledovaného audi srazil policistu, pak se ztratil na D1

Krimi

„Řidič uposlechl a zastavil, ale během okamžiku si to rozmyslel, sešlápl plyn a pokračoval v jízdě. Stačil ještě narazit do služebního vozidla a srazit na zem zasahujícího policistu. Jeho kolega tak byl nucen použít služební zbraň a několikrát vystřelit,” popsal zásah mluvčí.

Ujíždějící auto se později ztratilo z dohledu na dálnici D1, později ho ale hlídky objevily v Říčanech a nakonec auto i s šoférem zajistily v obci Louňovice, vzdušnou čarou zhruba 25 kilometrů od začátku honičky.

Foto: Policie ČR

Pronásledování Audi Q7 skončilo v obci Louňovice

„Vozidlo jede šílenou rychlostí. Hoří mu kolo, plápolá tady hrozně,” byli slyšet na záznamu zasahující policisté při komunikaci s operačním střediskem. „Máme ho spoutaného, to už se nedalo, musel jsem použít rám,” mohl nakonec hlásit policista.

Německá policie pronásledovala po dálnici D5 BMW. Řidič boural a skočil z mostu

Krimi

„Audi bylo v jedné z ulic násilným způsobem za použití policejního rámu zastaveno a řidič zadržen. Zajištěna byla i jeho spolujezdkyně, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání,” upřesnil Rybanský.

Foto: Policie ČR

Policejní pronásledování řidiče Audi Q7

Policie 20letého muže, který je podle informací Novinek polské národnosti, obvinila z násilí proti úřední osobě a obecného ohrožení, za což mu podle mluvčího hrozí v případě soudu až osmileté vězení.

Kvůli krádeži auta ho bude policie vyšetřovat v místě odcizení, v tomto případě v Německu. Obviněného poslal soud do vazby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám