Hlavní obsah

Kapsy plné, co se do nich vejde. Kamery zachytily ostravského zloděje v akci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Hlavně nenápadně. Tímto heslem se řídil pětačtyřicetiletý muž při krádežích v několika ostravských prodejnách. Zřejmě ale nedomyslel, že některé obchody jsou doslova prošpikovány kamerami, které jeho řádění zdokumentovaly.

Krádeže v obchodechVideo: Policie ČR

 
Článek

„Díky kamerovým záznamům policisté rychle zjistili totožnost podezřelé osoby. Na základě osobní znalosti věděli, že se jedná o 45letého muže, který má téměř 30 záznamů v rejstříku trestů, a kromě toho má soudem uložen zákaz pobytu na území Ostravy,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Za hodinu šest obchodů

Muž podle policie během jedné hodiny navštívil šest prodejen, kam přišel krást. „V posledním obchodě si ho všimli zákazníci a na krádež upozornili obsluhu. Ta vše sdělila ochrance, která podezřelého zadržela a na místo přivolala strážce zákona.

Ti se při samotné prohlídce osoby nestačili divit. Odcizený sortiment byl opravdu různorodý. Mezi věcmi byly vidličky, pletené rukavice, čokoládové výrobky, oblečení, ale také parfémy,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Krádeže v obchodech

Uniformovaní policisté již věděli, že takových podobných krádeží má na svědomí více, a proto ho předali do rukou kriminalistům z Ostravy - Mariánských Hor. „Ti už měli nastřádané neprůstřelné důkazy k dalším šesti krádežím,“ dodala mluvčí.

Obviněný muž s kriminalisty spolupracoval, ke svému jednání se doznal a uvedl, že odcizené věci obratem prodával. „V případě odsouzení mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ sdělila Michalíková.

Do hotelu přišel jako chudák, odcházel jako pán. Zloděj oblečení dostal dva roky vězení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám