Hlavní obsah

Jel půl sjezdovky bez zatáčky, říká ke zranění chlapce v Jeseníkách provozovatel skiareálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provozovatel lyžařského areálu v Karlově pod Pradědem Zdeněk Mitáš je přesvědčený, že zabezpečení dojezdu pod sjezdovkou, kde se v pondělí zranil 13letý lyžař, je na velmi dobré úrovni a v souladu s předpisy. Odpovědnost za zřícení chlapce na parkoviště pod svahem odmítá. Má za to, že chlapec jezdil příliš rychle a riskoval, což podle něj dokumentují i kamerové záznamy.

Foto: skikarlov.cz / otisk

Ski areál Karlov

Článek

„Jsem naprosto přesvědčený, že veškerá zabezpečení jsou v souladu s tím, jak nám stanoví příslušné předpisy,“ řekl Mitáš ve středu Novinkám.

Dodal, že na konci dojezdové plochy sjezdovky jsou nejenom sítě, ale také dřevěné zábradlí, které odděluje areál od parkoviště, na které se chlapec z několikametrové výšky zřítil. V místech je i celá řada varovných cedulí.

„Je tam vymezovací síť, bezpečnostní síť, a ještě i dřevěné zábradlí, takže je tam trojí jištění. Jakým způsobem to chlapec překonal, nebudu komentovat, je to předmětem vyšetřování policie,“ řekl.

Zranění třináctiletého lyžaře v Jeseníkách: Chlapec měl jezdit rychle, záchranná síť ho nezastavila

Krimi

Podotkl ale, že podle svědků chlapec při dojezdu nebrzdil a není jasné, proč se tak stalo. „K dispozici je i kamerový záznam, na kterém je vidět, že chlapec jel celou polovinu sjezdovky bez jediné zatáčky. Proč se tak stalo, nechci vůbec hodnotit, byly by to spekulace. V té době bylo na sjezdovce velké množství lidí a myslím, že policie rozhodně bude mít dostatek svědeckých výpovědí,“ dodal.

Policie už avizovala, že ji svědectví o tom, že měl chlapec jezdit příliš rychle, zajímají. „Hledáme případné svědky, kteří chlapce při lyžování viděli. Hledáme také svědkyni, která si ještě před pádem všimla, že chlapec jezdí rychle a údajně ho na to upozorňovala,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský.

Svědci mohou kontaktovat přímo vyšetřovatele na telefonním čísle 974 731 335.

Otevírá nejdelší sjezdovka v Česku

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám