Hlavní obsah

Otevírá nejdelší sjezdovka v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolní Morava

Nejdelší sjezdová trať v České republice se v pátek otevírá na Dolní Moravě pod Králickým Sněžníkem. Na jedno odražení si na ní mohou lyžaři vychutnat jízdu dlouhou 3,7 kilometru. Dolní Morava tak překonala dosavadní rekordmany – sjezdovku v Ramzové v Jeseníkách o délce 3,26 kilometru a Jáchymovskou sjezdovku na Klínovci dlouhou 2,95 kilometru.

Zdatný lyžař zvládne sjet nejdelší sjezdovku zhruba za čtyři minutyVideo: Horský resort Dolní Morava

 
Článek

„Trasu na jedno rozjetí z nejvyššího bodu na vrcholu Slamník až do spodního areálu U Slona sjedou zdatní lyžaři za tři až čtyři minuty. Navíc ta sjezdovka je velmi příjemná, je široká minimálně 25 metrů,“ prozradila Šárka Braunerová z Horského resortu Dolní Morava.

Středisko odstartovalo sezonu už minulý víkend, nyní ale začíná denní provoz.

„Na otvírací víkend přijelo kolem tisíce lyžařů. Očekávání bylo možná trochu větší, ale návštěvnost byla asi ovlivněna kalamitním stavem,“ uvedla mluvčí Braunerová s tím, že přepravní kapacita lanovky je 2400 lyžařů za hodinu.

Anketa

Byli jste už letos v zimě lyžovat?
Ano, na běžkách i na sjezdovkách (či snowboardu)
3,3 %
Ano, jen na běžkách
10,3 %
Ano, jen na sjezdovkách (či snowboardu)
4,2 %
Ne, ale chtěl/chtěla bych
35,4 %
Ne, ani o to nestojím
46,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10710 čtenářů.

Lyžařské zájezdy se plní, přestože zdražily

Ekonomika
Foto: Horský resort Dolní Morava

Od pátku se bude na Dolní Moravě lyžovat denně

Průměrná výška sněhu na sjezdovkách je aktuálně šedesát centimetrů, z toho zhruba polovina je přírodní sníh, zbytek umělý.

„Do zasněžování jsme v posledních letech investovali 600 milionů korun. Nově byla vybudována dvě zasněžovací jezera s celkovým objemem více než sto tisíc metrů krychlových,“ dodala Brunerová.

Celkem bude k dispozici šest kilometrů sjezdových tratí, v provozu budou sjezdovky Slamník, Vyhlídková v celé délce, Sněžník B a Kamila, navíc je ve vrcholových partiích upraveno 48 kilometrů běžeckých tratí.

První sjezdovky otevírají, vleky stojí jako loni

Domácí
Foto: Horský resort Dolní Morava

Na sjezdovkách v Dolní Moravě leží na 60 centimetrů sněhu

Může se vám hodit na Firmy.cz: Horský resort Dolní Morava

Reklama

Výběr článků

Načítám