Hlavní obsah

Centrem České Třebové ujížděl mladík policistům rychlostí 100 km/h

Česká Třebová

Druhou šanci dostali policisté v České Třebové, když opět narazili na řidiče BMW, kterému se už jednou podařilo ujet. Podruhé tolik štěstí neměl a jeho zběsilou jízdu ukončila nehoda v centru města. Mladík neměl řidičský průkaz, a navíc na něj byl vydán příkaz k zatčení.

BMW ujíždělo městem až 100 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Honička se odehrála na začátku října v ulicích České Třebové, kde 20letý muž ujížděl rychlostí až 100 km/h. Někteří chodci museli uskočit, aby do nich řidič nenaboural. Jízda skončila v ulici Hýblova, v níž narazil do dvou aut.

„Ani v té chvíli se ale nechtěl vzdát, vystoupil z auta a dal se na útěk. Policista byl ale rychlejší a za použití hrozby namířenou střelnou zbraní a zákonných výzev muže zajistil,“ sdělila mluvčí policie Dita Holečková.

Při honičce s policií chtěl zabít chlapce nárazem do kamionu. Odsedí si devět let

Krimi

Policisté následně zjistili, že muž nemá řidičák, je na něj vydán příkaz k zatčení a měl pozitivní test na pervitin. Řidič skončil ve vazbě.

Přes správním orgánem za přestupky neskončí jen šofér, ale také spolujezdec, který přiznal, že mladíkovi auto půjčil, i když věděl, že nemá řidičák.

Foto: Policie ČR

Pronásledování ukončila nehoda.

Reklama

Výběr článků

Načítám