Hlavní obsah

Německá policie pronásledovala po dálnici D5 BMW. Řidič boural a skočil z mostu

• Aktualizováno

Pravděpodobně kradené auto pronásledovali v pondělí ráno němečtí policisté na D5. Řidič havaroval na dálnici a dal se na útěk, při kterém skočil z mostu a těžce se zranil.

Pronásledování BMW skončilo nehodouVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Cizince z Moldávie chtěla nad ránem zastavit německá policie na hraničním přechodu u Rozvadova, ten ale místo toho zrychlil a začal ujíždět rychlostí až 200 km/h. Němečtí policisté se vydali za ním a požádali o spolupráci české kolegy.

Agresivní řidič jel městem 140 km/h. Nepomohl ani zastavovací pás

Krimi

Podle informací deníku Právo muž urazil po dálnici D5 několik desítek kilometrů, než na 112. kilometru naboural do svodidel. Šofér se pak dal na útěk a skočil z dálničního mostu do údolí pod dálnicí. Padal asi 15 metrů.

Samotné nehodě pronásledovaného automobilu předcházela podle policejní mluvčí Dagmar Jirouškové jeho kolize s kamionem a autobusem. „Podezřelý řidič obě vozidla dojel v okamžiku, kdy se vzájemně předjížděla. Snažil se projet mezi nimi a při tom narazil do levé zadní části nákladního vozu a následně skončil ve svodidlech,“ uvedla Jiroušková. Potvrdila, že z auta poté vystoupil a skočil z dálničního mostu.

Po pádu ho zadržela německá hlídka, která u něj byla první. „Muž ve věku okolo 30let byl s těžkým zraněním převezen vrtulníkem do nemocnice v Lochotíně,“ řekla Právu mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Policie zatím podrobnější informace nesdělila. Není tak jasné, zda bylo auto opravdu kradené a případně kde.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda BMW na dálnici D5

Reklama

Výběr článků

Načítám