Hlavní obsah

Já jsem starý kabrňák. Řidič před policisty vypadl z auta a nadýchal 3,7 promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Když policisté na Brněnsku zastavovali v noci na čtvrtek řidiče citroenu, skoro ani nemuseli sahat pro přístroj pro dechovou zkoušku. Bodrý řidič totiž rovnou oznámil, že to je zbytečné, neboť podle svých slov požil. Svá slova potvrdil i činy, neboť před policisty při vystupování z auta upadl na zem. Nakonec nadýchal 3,68 promile.

Kabrňák za volantem nadýchal téměř 3,7 promile. Video: Policie ČR

 
Článek

Hlídka si podezřelého auta všimla v Bílovicích nad Svitavou. Sedmačtyřicetiletý šofér za volantem nejprve prohlásil, že je „starý kabrňák“, a když mu policisté oznámili, kolik nadýchal, bezelstně se podivil: „Ty vogo a to jsem jel s autem.“ Policistům pak přiznal, že celé odpoledne popíjel pivo a vodku.

„Jelikož nebyl schopný udržet se na nohou a musel při kontrole sedět na zemi, putoval k vystřízlivění na záchytku,“ konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Podobný scénář se odehrál ve středu po poledni na Hodonínsku. Tam hlídka zastavila osobní auto, jehož řidič nebyl připoután bezpečnostním pásem. Hned při prvním kontaktu s pětačtyřicetiletým mužem bylo policistům jasné, že je pod vlivem alkoholu. Přístroj ukázal hodnotu 3,13 promile.

„Ještě desetinu vyšší hodnotu nadýchal při večerní kontrole v Břeclavi stejně starý řidič osobního automobilu Ford. Při kontrole se netajil tím, že se dlouho věnoval popíjení alkoholu. Naopak tím, že nevlastní řidičské oprávnění, se pochopitelně nechlubil,“ dodal Malášek.

Řidička v Mladé Boleslavi nabourala stojící BMW, nadýchala 5,8 promile

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám