Hlavní obsah

„Investice“ do zahraničních měn nedopadla. Muž z Rychnovska přišel o všechno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychnov nad Kněžnou

V říjnu loňského roku si 31letý muž z Rychnovska na svém mobilním telefonu prohlížel různé internetové stránky, když narazil na inzerát nabízející výhodné investování do zahraničních měn. Na odkaz klikl a vyplnil své osobní údaje. Ovšem místo toho, aby své peníze zhodnotil, přišel nakonec o více než 1,7 milionu korun.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Hned po vyplnění osobních údajů byl kontaktován ze strany údajné investiční společnosti.

„Vysvětlili mu problematiku investování, poskytli informace k základnímu poplatku pro možnost obchodování a poučení o tom, že ho bude kontaktovat další osoba. Částku muž zaslal s vědomím, že se jedná o výhodný investiční počáteční vklad,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

„A následně začal ‚investovat‘. Měl totiž za to, že částky, které odesílá finančnímu poradci, jsou jeho investicemi, které mu pomáhá zúročit. Když se však rozhodl své finance vybrat, bylo potřeba zaplatit další částky, za jejich uvolnění. Nakonec přišel o veškeré peníze a druhá strana s ním přestala komunikovat. Muž celkově odeslal více než 1,7 milionu korun,“ potvrdila policejní mluvčí.

Policie případ šetří jako podvod, za který hrozí pachateli až osmileté vězení.

Muž investoval do podvodníků čtyři miliony. Na policii šel až za půl roku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám