Hlavní obsah

Instruktor podle policie 20 let zneužíval chlapce z oddílu na Ostravsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Déle než dvacet let podle policie zneužíval dospívající chlapce dnes již čtyřicetiletý instruktor jednoho z ostravských dětských volnočasových oddílů. Sexuální útoky se odehrávaly jak v Ostravě, tak i na zájezdech v České republice i v zahraničí. Policie nyní hledá další poškozené, obviněný skončil ve vazbě. Obviněn je ze znásilnění a ohrožování výchovy mládeže.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

Kriminalisté případ dokumentují už několik let a kromě řady důkazů shromáždili i několik usvědčujících výpovědí obětí, z nichž mnohé už mezitím dosáhly dospělosti a nenechaly si své zážitky pro sebe. Vyhlížel si zejména chlapce ve věku od deseti do patnácti let věku.

„Sexuální útoky na tyto zvlášť zranitelné oběti měly různé podoby a měly se stávat při akcích na několika místech Moravskoslezského kraje, ale i v zahraničí, pravděpodobně již od roku 2000 do současnosti,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

„Kdysi nezletilí chlapci, kteří v době spáchání skutků neuměli mnohdy rozpoznat, že jsou obětí závažné mravnostní trestné činnosti, jsou v současné době na prahu dospělosti nebo již dospělými muži,“ dodala mluvčí.

Kopáči, kteří podle obžaloby znásilnili retardovanou ženu, dostali po devíti letech vězení

Krimi

Počet zdokumentovaných útoků podle ní není konečný a kriminalisté se obracejí na všechny členy oddílu, aby se přihlásili se svým svědectvím. O jaký oddíl konkrétně jde, policie nespecifikovala. Jeho členové o prověřování vědí, protože se celá záležitost rozkřikla, když byl muž před několika týdny zatčen.

Ve stejném oddíle přitom byly podobné problémy i dříve. „Kriminalisté vyšetřovali obdobnou trestnou činnost v tomto oddíle již v roce 2017 a pro zvlášť závažný zločin mravnostního charakteru byl pravomocně odsouzen jeden muž,“ dodala Štětínská.

Za sexuální trestné činy navrhuje ministerstvo možnost ukládat peněžité tresty

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám