Hlavní obsah

Inspekce udělala tečku za nehodou policejního BMW. Nikdo se ničeho nedopustil

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Generální inspekce bezpečnostních sborů ukončila vyšetřování nehody hybridního BMW i8, které havarovalo v květnu v Brně se zástupcem šéfa hradního protokolu Vladimírem Krulišem. Policista, který vůz řídil, se nedopustil žádného protiprávního jednání, řekla v úterý na dotaz Novinek mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Foto: HZS Brno

Nabourané policejní BMW i8

Článek

„Prověřování ve věci dopravní nehody BMW i8 již bylo ukončeno. Prověřováním nebylo zjištěno podezření ze spáchání trestného činu ani jiného protiprávního jednání ze strany příslušníka Policie České republiky. V tomto případě věc nelze vyřídit jinak, proto byla věc policejním orgánem GIBS odložena,“ uvedla Sandorová bez dalších podrobností.

Nehoda se stala 29. května v Brně. Hybridní vůz za čtyři milióny korun, který měla policie půjčený, sjel do potoka v Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení.

Předání prvního BMW i8 policiiVideo: Novinky

Vůz v době nehody řídil policista a na místě spolujezdce seděl Kruliš. Oba utrpěli zranění. Policista se v nemocnici léčil několik měsíců. Zdravotní indispozice řidiče mohla hrát roli při rozhodování o jeho vině na havárii. Kruliš doprovázel prezidenta Miloše Zemana na cestě po Jihomoravském kraji. Policie údajně nabídla prezidentově doprovodu ukázku policejní techniky. Brněnští policisté následně dostali druhý hybrid. [celá zpráva]

Jízda také nebyla protiprávní

V červnu policie informovala, že jízdou Kruliše v autě nebyl porušen žádný předpis. „Jízdou civilní osoby ve služebním vozidle BMW i8 nebyl porušen právní předpis ani interní akt řízení. Ze stanoviska Analyticko-legislativního odboru Policejního prezidia vyplývá, že jízda civilní osoby je obecně možná v souladu s nařízením ministerstva vnitra,“ uvedla tehdy policie.

Foto: Policie ČR

V pořadí druhý policejní hybrid v Brně

Policie již vrátila BMW i druhý hybrid. Počátkem listopadu totiž vyčerpala 20tisícový limit na najeté kilometry. Zároveň nevyloučila další spolupráci s firmou. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám