Hlavní obsah

Policie vrátila hybrid BMW i8, najezdila s ním 20 tisíc kilometrů. První naboural

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Policie vrátila firmě BMW zapůjčený hybridní vůz i8, kterým jezdila po dálnicích na jihu Moravy několik měsíců. Najela v něm 20 tisíc kilometrů, což byl limit daný smlouvou mezi firmou a vedením policie. Policisté používali druhý vůz, protože první na konci května nabourali.

Foto: Policie ČR

V pořadí druhý policejní hybrid v Brně

Článek

Mluvčí policejního prezidia Josef Bocán uvedl, že vůz byl vrácen zcela v souladu se smlouvou z důvodu naplnění smluvních podmínek zápůjčky. "Byl zařazen ve struktuře Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Policisté v něm vykonávali službu především na tamní dálniční síti, případně na dalších komunikacích v kraji," řekl ČTK Bocán.

Foto: HZS Brno

Doplnil, že nákup obdobných vozů není v současné chvíli na pořadu dne, avšak v dohledné době policie nevylučuje další podobnou spolupráci.

První auto dostali policisté v polovině května s tím, že jej vrátí za půl roku nebo rovněž po najetí 20 tisíc kilometrů. Na konci května však auto v Brně havarovalo s policistou a zástupcem šéfa hradního protokolu Vladimírem Krulišem.

Předání prvního BMW i8 policiiVideo: Novinky

Hybridní vůz za čtyři milióny korun sjel do potoka v Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Vůz v době nehody řídil policista a Kruliš seděl na místě spolujezdce. Oba utrpěli zranění. Kruliš doprovázel prezidenta Miloše Zemana na cestě po Jihomoravském kraji. Policie údajně nabídla prezidentovu doprovodu ukázku policejní techniky.

Policie následně informovala, že jízdou Kruliše v autě nebyl porušen žádný předpis.

Nešlo o první spolupráci mezi společností BMW Group ČR a policií, letos měli policisté od dubna zapůjčených na půl roku také 11 elektromobilů BMW i3. Šest vozů stejného typu společnost zapůjčila tento týden i záchranné zdravotní službě, putovaly například do Prahy, Brna, Ostravy či Zlína.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám