Hlavní obsah

Policie dostala nový hybrid BMW i8 i s novou smlouvou

Brno

Jihomoravská policie ve středu převzala nový policejní hybrid BMW i8, předchozí auto na konci května v Brně havarovalo. Předání proběhlo neoficiálně a bez přítomnosti novinářů, řekl Novinkám mluvčí BMW Group David Haidinger.

Předání prvního BMW i8 policiiVideo: Novinky

 
Článek

„Policii bylo dnes předáno nové auto a spolu s ním se anulovala předchozí smlouva a podepsala nová s původními podmínkami. Opět platí, že jej policie má na půl roku nebo do ujetí 20 tisíc kilometrů,“ konstatoval Haidinger.

Foto: HZS Brno

Fotografie nebo videa z předávání nejsou, protože se podle mluvčího nejednalo o nic oficiálního a předání se neúčastnili žádní čelní představitelé policie ani společnosti.

Foto: Novinky

BMW i8

Mluvčí zároveň uvedl, že BMW havarované auto již má, ale po domluvě s policií nebude zveřejňovat způsobenou škodu ani další fotografie.

Nikdo nepochybil

Nehoda se odehrála 29. května v Brně. Hybridní vůz za čtyři milióny korun, který měla policie půjčený, sjel do potoka v Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení.

Vůz v době nehody řídil policista a na místě spolujezdce seděl zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš. Oba utrpěli zranění. Kruliš doprovázel prezidenta Miloše Zemana na cestě po Jihomoravském kraji. Policie údajně nabídla prezidentově doprovodu ukázku policejní techniky.

Foto: HZS Brno

Minulý týden policie informovala, že jízdou Kruliše v autě nebyl porušen žádný předpis. „Jízdou civilní osoby ve služebním vozidle BMW i8 nebyl porušen právní předpis ani interní akt řízení. Ze stanoviska Analyticko-legislativního odboru Policejního prezidia vyplývá, že jízda civilní osoby je obecně možná v souladu s nařízením ministerstva vnitra,“ uvedla policie. Samotnou nehodu dále vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám