Hlavní obsah

Hrozil bance bombou. Byl to hloupý nápad, přiznal policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie vyřešila případ anonymních výhrůžek bombou na pobočkách ČSOB. Dopadla dvaačtyřicetiletého muže z Přerova, k činu se přiznal. Prý to byl z jeho strany hloupý nápad, informoval ve čtvrtek policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Novinky.cz

Článek

Muž podle něj 17. srpna dopoledne zavolal na linku 112 a oznámil, že na všech bankách ČSOB je bomba. Policisté tehdy přijali opatření ve všech pobočkách banky, ale nikde nastražený výbušný systém nenalezli,“ uvedl Hejtman.

Muž, který vyzýval k násilí na politicích, podepsal dohodu o vině

Krimi

Stopy po pachateli vedly na Přerovsko. „Ve středu pak kriminalisté vypátrali dvaačtyřicetiletého muže z Přerova, který stál za anonymní výhružkou. Muž se ke svému činu doznal a vydal mobilní telefon, ze kterého volal,“ konstatoval Hejtman.

Zadržený podle něj ke svému činu uvedl, že s bankou nemá žádný problém. „Podle něj to byl jen hloupý nápad, zkratkovité jednání, kterého lituje,“ konstatoval policejní mluvčí.

Za přečin šíření poplašné zprávy hrozí muži trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Policisté jej po provedení procesních úkonů propustili. „Trestní řízení je vedeno na svobodě,“ doplnil Hejtman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám