Hlavní obsah

Muž, který vyzýval k násilí na politicích, podepsal dohodu o vině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní centrála proti organizovanému zločinu navrhla obžalovat člověka, který na sociálních sítích vybízel ke spáchání teroristického útoku na poslance a senátory. Státní zástupkyně s obviněným sepsala dohodu o vině a trestu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Detektivové člověka stíhali za to, že zveřejňoval živé vysílání, na kterých měl podněcovat ke spáchání teroristického útoku a násilí proti členům obou komor Parlamentu České republiky.

„Obviněná osoba se měla veřejně prezentovat jako odpůrce vládních opatření přijatých v souvislosti s pandemií covid-19,“ konstatoval mluvčí centrály Jaroslav Ibehej. Muž byl obviněn z podpory a propagace terorismu.

Policie obvinila dva dezinformátory. Vyzývali lidi k odporu proti Ukrajincům

Krimi

Policisté jej následně navrhli obžalovat a spis předali na Vrchní státní zastupitelství v Olomouci. Minulou středu žalobkyně s obviněným uzavřela dohodu o vině a trestu. Ta byla předložena Krajskému soudu v Brně, pobočka ve Zlíně s návrhem, aby soud dohodu schválil a vydal rozsudek.

Server Aktuálně.cz v únoru napsal, že živé vysílání na Facebooku zorganizoval Tomáš Čermák, který v minulosti slovně napadal zdravotníky. Ve videu vyzýval k likvidaci poslanců kvůli pandemickému zákonu. Mluvčí policie ale v pondělí Novinkám blíže neupřesnil, o koho by se mělo jednat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám